Jonge Vogelaars de hei op

ZUTPHEN/EMPE - De Empese en Tondense Heide is een weids en nat heidegebied en erg in trek bij vogels. De Jonge Vogelaars trekken op zaterdag 27 mei door dit gebied en proberen de vogels, en natuurlijk het liefste de meest bijzondere, hier in de kijker te krijgen. 

De geel- en rietgors, de kleine karekiet en misschien wel een bosrietzanger of blauwborst, het zijn allemaal vogels die zich hier thuis voelen. Momenteel zingen de meeste vogels het hoogste lied. Daarmee weet de vogelaar waar hij moet kijken. En anders dan in een dicht bebladerd bos, zijn de vogels in het open terrein van de Empese en Tondense heide goed te zien. Mochten dat de kinderen niet lukken, dan geven de begeleiders wel de juiste richting aan. Dat zijn ervaren vogelaars van Vogelwerkgroep Zutphen. Zij geven hun kennis en ervaring graag door aan de jeugd. 

De Jonge Vogelaars is voor jeugd van 8 t/m 12 jaar. Het is onderdeel van Vogelwerkgroep Zutphen e.o. Meer informatie op www.vwg-zutphen.nl/jeugd. Hier vindt men o.a. het seizoensprogramma en verslagen van voorgaande expedities met de jeugd. Of mail naar jongevogelaars@gmail.com.