Open tuin en atelier Warnsveld

Open tuin en atelier Warnsveld

WARNSVELD - Na het succes van vorig jaar en de enthousiaste reacties maken de vier buurvrouwen van de Oude Borculoseweg in Warnsveld ook dit jaar weer een aantrekkelijke, kunstzinnige route. Aan de rand van het beekdal van de Onderlaatse Laak waar de Oude Borculoseweg langs loopt, verbinden ze natuur met kunst, tuin en een biologische versnapering. De adressen zijn geopend van 11 tot 17 uur op zaterdag 27 tot en met maandag 29 mei (met uitzondering van nr. 16 en nr 8), de weekenden van 24 en 25 juni en 29 en 30 juli.

Op nr 16: Bertje van Delden
De vroegere deel van een Achterhoekse boerderij is verbouwd tot een licht en ruim atelier. Kom binnen en laat je meenemen in Bertje haar wereld van beeldend werk met schilderijen, klei-objecten en poëzie. Voor meer info: www.atelierhetgroenepaard.nl. Let op: Pinksterweekend gesloten. 

Op nr 12: Rezonans
Rezonans is een prachtige plek met uitzicht over het beekdal van de Onderlaatse Laak en de bossen van Natuurmonumenten en Gelders Landschap. Tijdens de Open Atelierdagen kan men hier genieten lunch of koffie/thee met gebak van biologische producten. Voor lunches graag vooraf reserveren: 06 51 25 79 21. Info: www.rezonans.nl.

Op nr 8: Wytske Boersbroek
In het atelier “de Keulse Pot” van Wytske bent u van harte welkom om te zien hoe zij bezig is met klei en was. Emotie en expressie spelen daarbij een belangrijke rol. Samen met muziek is zij voortdurend op zoek naar een eigen verbeeldingsvorm. Let op: Pinksterweekend gesloten.

Op nr 3: Familie Lijendijk
Jaap Luijendijk (postuum) natuurfotografie, Dirk Luijendijk tuin en landschap, Anke Luijendijk fotografie, schilderwerk en tuin, en Ido Hummelink natuurfotografie. Gelegen aan de rand van het beekdal van de Onderlaatse Laak ligt het erf van de familie Luijendijk. Rond de woning is het erf met verschillende siertuinen ingericht, ieder met zijn eigen thema. De tuinen werden vanaf de jaren '70 door Jaap en Anke Luijendijk ontworpen en aangelegd. Het erfensemble bestaat uit landschappelijke structuren van houtwallen, singels en erfbomen. Er zijn natuurlijke poelen met schraal grasland waar onder andere zegge, kievitsbloem, slanke sleutelbloem en verschillende inheemse orchideeën groeien. Drie jaar geleden werd de voormalige kwekerij ingericht met een hoogstam boomgaard en meerjarige akkerkruidenvegetatie.

De tuin is geheel toegankelijk tijdens de open weekenden, waarin ook het foto-,ontwerp- en schilderwerk te bekijken is. Info: www.jaapluijendijk.nl