In deze nieuwe editie is een nieuwe dimensie toegevoegd en die heeft alles te maken met modder... Foto: PR

In deze nieuwe editie is een nieuwe dimensie toegevoegd en die heeft alles te maken met modder... Foto: PR

Buddy Obstacle Run voor de ziekte van Batten

WARNSVELD - Op zaterdag 24 juni vindt de Buddy Run zomereditie plaats. Ook deze keer zal de start en finish bij Boerderij Klein Graffel in Warnsveld zijn. In het nabijgelegen natuurgebied vol bos en water zullen weer tal van uitdagende hindernissen worden gebouwd die alle sportievelingen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. De Buddy Run is de enige inclusieve obstacle run die ook toegankelijk is voor gehandicapte sporters. Deze zogenaamde G-sporters kunnen samen met hun buddy het parcours aanvallen. En er zijn zelfs hindernissen die toegankelijk zijn met een rolstoel.

Ook deze editie zal weer bestaan uit een drietal afstanden: er is een 3,5 km parcours, een parcours van 7 km en voor de hardcore obstacle runners een 11 km parcours. De twee kortere parcoursen zijn geschikt gemaakt voor de gehandicapte sporter. 

De parcoursbouwers zorgen ervoor dat alle parcoursen genoeg fysieke en mentale uitdagingen bieden voor alle deelnemers. Houd er dan ook rekening mee dat een nat pak een reële mogelijkheid is. In deze nieuwe editie is een nieuwe dimensie toegevoegd en die heeft alles te maken met modder...

Net als bij de eerdere edities van de Buddy Run, is het doel: meer onderzoek naar de ziekte van Batten. Deelnemers kunnen zich door middel van een speciale sponsorpagina op www.buddyrun.nl laten sponsoren door vrienden en bekenden om geld in te zamelen voor dit mooie doel. Het opgehaalde geld wordt door de Stichting Batten gebruikt om een driejarig project onder leiding van dokter Peter van Hasselt in het WKZ Kinderziekenhuis in Utrecht te helpen financieren. 

De deelname van Batten patiënten aan dit soort onderzoeken is intensief en een belasting voor zowel de patiënt als het gezin. Beat Batten biedt hier ondersteuning om de drempel aan het meedoen aan dit belangrijke onderzoek te verlagen en de Buddy Obstacle Run levert hier graag een financiële bijdrage aan. 

Zin gekregen in een sportieve uitdaging én meehelpen in de strijd tegen een slopende kinderziekte? Ga naar www.buddyrun.nl om een ticket te bestellen. Zin om als Buddy mee te doen? Ook dit kan eenvoudig via de website. Beide mag uiteraard ook. 


www.buddyrun.nl