De monumentale Chinese blauweregen uit 1936 in bloei. Foto: PR

De monumentale Chinese blauweregen uit 1936 in bloei. Foto: PR

Hemelvaartsdag Overtuin opengesteld

WARNSVELD - Op donderdag 18 mei is de Overtuin voor alle bezoekers opengesteld. Deze mooi bewaarde landschapstuin uit 1832 is een juweeltje in haar soort. En dit is het moment om dat te ervaren. Zo staat de monumentale Chinese blauweregen uit 1936 uitbundig in bloei. Met een ondergrond van anemonen is ze met haar lila trossen een ware blikvanger. Maar ook de imposante zakdoekjesboom staat nog in bloei. Daarnaast bloeien de vele rododendrons en azalea’s en staat het gras met de vele stinzenplanten weelderig hoog. 

Maar ook in de galerie waar de expositie ‘Thuis tussen de bomen’ van Saskia Obdeijn te bezichtigen is. Ze toont een reeks werken met als thema’s natuur, huizen en de stad Zutphen. Kleurrijk, in verf, papier en hout. De kunstenares heeft altijd al een grote liefde voor bomen gevoeld; hun verschillende karakters, belichaming van de seizoenen en de tekening van hun silhouetten in de winter. Hiervoor gebruikt ze naast het schilderen ook collages en druktechnieken. In de galerie kan men ook genieten van de muzikale bijdrage van Astrid Volckerick. Zij begeleidt zichzelf daarbij op piano en brengt jazz ballads, chansons en bossanova ten gehore.

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt 3,50 euro. Onder begeleiding hebben kinderen tot 16 jaar vrij toegang. Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.deovertuin.nl, warnsveld@deovertuin.nl of 06 - 263 784 94. Er is geen pinmogelijkheid, alleen contante betaling.