FC Zutphen ontvangt VIOS Vaassen

ZUTPHEN - FC Zutphen speelt zaterdag 20 mei de thuiswedstrijd tegen VIOS Vaasen. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Beide teams spelen nog twee wedstrijden in deze competitie. 

De mannen uit Vaassen zijn op de 7e plaats terechtgekomen, slechts 2 punten boven SC Brummen en SC Teuge die beiden, met een gelijk puntenaantal, op de laatste nacompetitieplaats tegen degradatie staan.

Sommige beslissingen zijn gevallen. FC Zutphen is al enkele weken kampioen. En onderin zijn DVOV definitief en SC Eefde vrijwel gedegradeerd. VV Oeken en Eerbeekse Boys spelen in de nacompetitie tegen degradatie. Voor deze laatste nacompetitieplek komen Brummen, Teuge, Be Quick en VIOS in aanmerking. En zelfs ZZC dat 5e staat is nog niet veilig. Zowel ZZC als Be Quick hebben beide ook nog kans op deelname aan de nacompetitie om promotie. De laatste wedstrijd moet Be Quick op bezoek bij VIOS. Het is dan ook voor al deze ploegen cruciaal.

FC Zutphen speelt thuis tegen VIOS en heeft nog een uitwedstrijd tegen Oene tegoed. Laatstgenoemd team strijdt nog volop voor deelname aan de nacompetitie om promotie. Het zou een geweldige prestatie zijn als FC Zutphen de ongeslagen status kan handhaven. Historisch gezien is het bij de eerste elftallen van de fusieclub en zelfs haar voorgangers nog nooit gebeurd, dat een team ongeslagen kampioen werd.