Zidane el Hadouchi is twee spelers van Eefde te snel af. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen klopt Sportclub Eefde met duidelijke cijfers: 0-4

Sport

ZUTPHEN -  FC Zutphen is afgelopen zaterdagmiddag op een zonovergoten sportpark de Wolzak niet in de problemen gekomen tegen SC Eefde. De Zutphenaren wonnen met duidelijke cijfers en bleven daardoor ongeslagen. SC Eefde moet na deze nederlaag vrezen voor directe degradatie naar de 4e klasse.

Bij aanvang van de wedstrijd ontving kampioen FC Zutphen bloemen van de thuisploeg en maakten de spelers een erehaag. Beide ploegen gingen er na de aftrap vol voor. Zowel de thuisploeg als de bezoekers zochten vol de aanval. Een goede mogelijkheid van Jesse de Vries na een pass van Zidane el Hadouchi werd prima gestopt door doelman Calvin Warners. En aan de andere kant was het de rappe Julian Wolf, die met een paar goede acties zijn mede spelers trachtte te bereiken. FC Zutphen liet zich echter niet van de wijs brengen en was technisch de betere ploeg.

In de 15e minuut viel de 0-1. Een mooie aanval bracht de bal bij Benjamin Roters. Zijn harde schot kon nog door de doelman gekeerd worden. Maar Zidane el Hadouchi reageerde en schoot de 0-1 onhoudbaar binnen. In de 27e minuut was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Een slim tikje van Jesse de Vries op Benjamin Roters zorgde ervoor dat de spits in scoringspositie kwam. Die kans liet hij zich niet ontnemen, en scoorde onberispelijk de 0-2. Daarna viel de wedstrijd wat stil. FC Zutphen deed het rustiger aan, en Eefde wilde wel, maar kon de strijd niet naar zich toe trekken.

In de tweede helft  probeerde Eefde de aansluitingstreffer te forceren. Joost Alferink stuitte op doelman Ezra Arends. En aan de andere kant miste Benjamin Groters een goede kans na een voorzet van Zidane el Hadouchi. FC Zutphen maakte in deze fase de fout te veel de duels te zoeken. En Julian Wolf zag een buitenspelgoal afgekeurd worden. Trainer Mark Horsman voerde daarna wat wissels door.

In de 69e minuut viel de beslissende 0-3. Het was Zidane el Hadouchi die een prima aanval via Mido Blok, Benjamin Roters en tenslotte een prachtige assist van Niek Bakkerweerd knap af maakte. Daarna maakte Alec Boeink zijn debuut in het 1e elftal door er een kwartier voor tijd in te komen. Jesse de Vries en Mido Blok misten nog goede mogelijkheden. Maar in blessuretijd viel toch nog de 0-4 door Benjamin Roters. Hij maakte een prima dieptepass van Jesse de Vries knap af.

FC Zutphen kwam zo toch nog aan een ruime overwinning. Door deze overwinning, en de nederlaag van Be Quick Zutphen, is FC Zutphen nu ook winnaar van de 2e periode. SC Eefde zal de laatste twee wedstrijden de volle winst moeten halen om niet rechtstreeks te degraderen.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Hugo Groters, Hidde Ruessink (58. Niek Bakkerweerd), David te Slaa, Hidde van Kalker, Timon Kuiper ( 68. Sten Kamerman), Michalis Spiridakis, Mido Blok (75. Alec Boeink), Jesse de Vries, Benjamin Roters, Zidane el Hadouchi ( 75. Floris de Boer).