Voorbeschouwing: FC Zutphen op bezoek bij SC Eefde

ZUTPHEN - Zaterdag 13 mei wordt een start gemaakt met de laatste drie wedstrijden in de 3e klasse E. SC Eefde is met DVOV en Eerbeekse Boys in felle strijd gewikkeld om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Doordat Eerbeek in een inhaalduel verrassend van Be Quick won, moeten de Eefdenaren 3 punten achterstand goed maken. FC Zutphen is nog steeds ongeslagen en wil dat tot het eind van de competitie blijven.

Het verleden heeft aangetoond dat er tussen beide teams altijd strijd is op de thuisbasis van SC Eefde. En vooral nu de thuisploeg de punten zo hard nodig heeft. Vorig seizoen boekte FC Zutphen een benauwde 1-2 overwinning. Maar het jaar daarvoor wist Eefde met een 3-2 overwinning de punten thuis te houden. Daar zal men ook deze middag zonder meer naar streven, om zo de aansluiting met Eerbeekse Boys weer tot stand te brengen. En ook Oeken ligt met 6 punten achterstand nog in het vizier van de mannen uit Eefde.

Aan het einde van de competitie vinden vaak de meest onverwachte uitslagen plaats. En met de versterkte degradatie en de strijd om promotie via de nacompetitie hebben veel ploegen nog grote belangen. Voor de kampioen FC Zutphen geldt dit niet meer. Maar de ploeg wil graag ongeslagen de competitie beĆ«indigen. 

De wedstrijd afgelopen zaterdag tegen het goed spelende SC Teuge was dan ook zeer aantrekkelijk, met maar liefst 9 doelpunten. Er wordt daarom zaterdag veel publieke belangstelling verwacht. De wedstrijd begint om 14.30 uur.