Alzheimer Café Zutphen over 'Als opname in zicht komt'

ZUTPHEN - Op woensdag 17 mei is iedereen van harte welkom in het Alzheimer Café dat wordt gehouden in Buurtcentrum Het Bornhof, Hobbemakade 246 in Zutphen. Het thema van deze avond is: Als opname in zicht komt. Inloop en koffie/thee vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Bij dementie kan er een moment komen dat thuis wonen niet meer gaat. Zeker als de persoon met dementie 24 uur per dag zorg en ondersteuning nodig heeft. Opname in een verpleeghuis biedt dan een oplossing, maar is ook een lastige beslissing. 

De casemanagers-dementie Karen Gieling en Diewerke de Boer, zullen uitleg geven over wat er allemaal bij een opname komt kijken. Zoals altijd is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. 

In het Alzheimer Café komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. Het is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Tijdens de informele bijeenkomst, krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen.

Online contact
Nieuwsbrief ontvangen? Mail dan naar ac.zutphen@alzheimervrijwilligers.nl. Behoefte aan een luisterend oor of advies, bel gratis naar De DementieLijn (dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur) via 0800-5088.


Meer informatie op: alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06 - 135 144 11.