Een scène uit de 'De dievenbende van Scipio'. Foto: Rolf Zeldenthuis
Een scène uit de 'De dievenbende van Scipio'. Foto: Rolf Zeldenthuis

Jeugdtheater Zjuust speelt ‘De dievenbende van Scipio’

Cultuur

ZUTPHEN - Op zaterdag 10 en zondag 11 juni speelt Jeugdtheater Zjuust in de Hanzehof de openbare voorstellingen van ‘De dievenbende van Scipio’, naar het beroemde boek van Cornelia Funke. 

Het verhaal speelt zich af in het oude Venetië, die magische stad waar elk steegje, elk paleis en elk kanaal doordrongen is van magie. Waar de leeuwen vleugels hebben en de daken versierd zijn met engelen en draken. Daar sluipt de dievenbende van Scipio rond. Dit stel zwerfboefjes is op de vlucht voor een krengige tante en een sullige detective en moet hun veilige onderkomen in de verlaten Sterrenbioscoop opgeven. Van de graaf krijgen zij de opdracht om de magische carrousel te stelen, want daarmee kan hij zijn ultieme droom vervullen: de eeuwige jeugd. Maar dan zien de boefjes een jachtgeweer op zich gericht...

De spelers van Zjuust zijn tussen de 10 en 17 jaar en hebben het afgelopen jaar onder de professionele leiding van regisseurs Wil Biemond en Ine Verschoore hard gewerkt om er een prachtige voorstelling van te maken, met muziek, dans, schitterende kostuums en mooie decors. Naast de openbare voorstellingen is er op maandag 12 juni een besloten voorstelling speciaal voor de basisscholen van Zutphen e.o. Hiermee maakt Zjuust het theater laagdrempelig voor kinderen die op deze manier soms voor het eerst van hun leven in een theater komen.

De dievenbende van Scipio is te zien op zaterdag 10 juni om 19.00 uur en zondag 11 juni om 15.00 uur in de Hanzehof. Kaarten kosten 12 euro (tot en met 14 jaar 9 euro). Reserveren kan per mail op reserveren@zjuust.nl of via 06 - 309 723 26.