Het Majaconcert wordt op die dag ingevuld door het Orchestre Al Jamal. Foto: PR

Het Majaconcert wordt op die dag ingevuld door het Orchestre Al Jamal. Foto: PR

Majaconcert met Hanzemaaltijd

Cultuur

ZUTPHEN - Op 14 mei staat de Bijentuin Braamkamp in de Zuidwijken in het teken van SyriĆ« met een Majaconcert en een Hanzemaaltijd. De majaconcerten vinden al enkele jaren plaats in het voorjaar en nodigen uit om met elkaar naar muziek te komen luisteren in de eigen buurt onder de open lucht. 

Een gelegenheid voor ontmoeting, berusting en inspiratie. Hierop voort borduren de Hanzemaaltijden, die in het Hanzejaar uitnodigen tot uitwisseling van cultuur, kennis en talent binnen de eigen stadsgrenzen. De organisatie geeft drie onbekende burgers het podium om via hun gerechten en hun verhaal aandeel te hebben aan de uitwisseling in de samenleving. 

Het Majaconcert wordt op die dag ingevuld door het Orchestre Al Jamal met uit SyriĆ« afkomstige ut-speler Mouafak Al Jamal. Het ensemble speelt tussen 15.00 en 16.00 uur traditionele en moderne Arabische muziek met veel improvisatie (taksims) en soms een lichtelijk jazzy tintje. Vanaf 17.00 uur kunnen mensen ook aanschuiven aan de lange Hanzetafel waar deze avond Waafa, de vrouw van Mouafak, speciale gerechten uit haar cultuur zal meenemen. Ze gaat samen met haar man vertellen over hun leven en achtergrond en hun gevoel bij Zutphen. 

Neem zelf ook kleine gerechten of drankjes mee om te ruilen. Na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de muziek en de onkosten van de koks. Meer info op www.bijentuinbraamkamp.nl.