Jesse de Vries in fel duel met twee spelers van SC Teuge. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen klopt SC Teuge in doelpuntrijk duel, 6-3

Sport Zutphen

ZUTPHEN - FC Zutphen en SC Teuge maakten er afgelopen zaterdag op sportpark ’t Meijerink een aantrekkelijk en doelpuntrijk duel van, met een aantal mooie doelpunten. SC Teuge, dat knokt om nacompetitie te ontlopen, mocht lang hopen op een punt. Pas in de 83ste minuut was het vrije trappen specialist Timon Kuiper, die de 4-3 binnen schoot. Daarvoor hadden de mannen uit Teuge prima partij geboden.

Reactie trainer Mark Horsman
Trainer Horsman was, verrassend genoeg, niet ontevreden over het spel van zijn ploeg, ondanks de moeizaam tot stand gekomen overwinning. “In de beginfase werd er goed gespeeld door mijn ploeg. En bovendien was ik goed te spreken over de motivatie die mijn team aan de dag legde in het laatste gedeelte van de wedstrijd”, aldus de trainer. De achterhoede was wat van slag na de vroege wissel van Hidde van Kalker, waar Teuge goed gebruik van maakte.

Beginperiode voor FC Zutphen
FC Zutphen begon aanvallend aan de wedstrijd, maar Teuge verdedigde goed. Een schot van Benjamin Roters belandde net naast het doel. Maar in de 10ste minuut was het raak. Het was Timon Kuiper die met een prachtig afstandsschot een pass van Jesse de Vries af rondde, 1-0. In de 17de minuut werd Hidde van Kalker vanwege een liesblessure vervangen door Tim Scholten. Hugo Groters ging daardoor naar rechts, en Tim Scholten werd de linker verdediger.

Sterke periode van SC Teuge
De mannen uit Teuge kwamen goed terug via hun beste man, vleugelspeler Nino Buitenhuis, die de verdedigers van FC Zutphen handen vol werk bezorgde. In de 21ste minuut viel de 1-1 na een goede actie van Buitenhuis die Daan van der Ven in staat stelde om te scoren. En drie minuten later stond het 1-2 toen Buitenhuis na opnieuw een goede actie de bal diagonaal in het dak van het doel schoot. FC Zutphen trachtte wat terug te doen, maar een schot van Zidane el Hadouchi belandde net naast het doel.

Aantrekkelijk slot van de eerste helft
Beide ploegen gingen er vol voor, en voor het talrijke publiek was het volop genieten. In de 30ste minuut was het Michalis Spiridakis die voor de 2-2 zorgde. Hij schoot uitstekend binnen na een mooie aanval die over veel schijven liep. Daan van der Ven stuitte daarna op de goed ingrijpende doelman Isselman. Maar in de 43ste minuut viel alsnog de 2-3. Wederom een goede actie van Nino Buitenhuis zorgde voor paniek in de Zutphen verdediging. Timon Kuiper raakte de bal ongelukkig waarna deze in zijn eigen doel verdween.

FC Zutphen komt goed uit de startblokken
In de 49ste minuut werd de achterstand al ongedaan gemaakt. Benjamin Roters maakte met een uitstekende individuele actie een diepe bal vanuit de achterhoede doeltreffend af, 3-3. Kansen waren er daarna voor Nino Buitenhuis en Niels Verschuur, maar hun schoten gingen voorlangs en net naast. Ook een schot van Stijn Logtenberg belandde net naast het doel. Maar langzamerhand trok FC Zutphen de wedstrijd naar zich toe.

Sterk slotakkoord van FC Zutphen
Teuge probeerde met man en macht een punt mee naar huis te nemen. Man van de wedstrijd, middenvelder Mido Blok had pech dat doelman Sam Luijkx zijn inzet corner tikte. En de sterk ingevallen Sten Kamerman stelde Benjamin Roters met een splijtende pass in staat om te scoren. Maar ook hij vond doelman Luijkx op zijn weg.

Weer Timon Kuiper
Maar het was in de 83ste minuut weer Timon Kuiper, net als in de eerste wedstrijd tegen SC Teuge, die de ban brak. Met een prachtig genomen vrije trap knalde hij de 4-3 in de touwen. Teuge probeerde nog wat terug te doen via Dave Bijsterbosch, maar hij vond doelman Isselman op zijn weg. Timon Kuiper kreeg daarna zijn publiekswissel. Hij werd vervangen door Alland Kader die daarmee zijn debuut maakte in het eerste elftal.

Veel ruimte voor FC Zutphen
Met de ruimte die ontstond wisten de Zutphenaren wel raad. In de 90ste minuut een snelle counter via Jesse de Vries. De afgemeten voorzet werd door Benjamin Roters keihard binnen gekopt, 5-3. En twee minuten in blessuretijd gebeurde hetzelfde. Benjamin Roters maakte een loepzuivere hattrick door een voorzet van Jesse de Vries te verzilveren.

De 6-3 eindstand was wat geflatteerd, maar de Zutphenaren deden hun sportieve plicht en beide ploegen vermaakten het publiek volop, met prachtige doelpunten.