Locoburgemeester Sjoerd Wannet legt een krans namens de gemeente Zutphen. Foto: Henk Derksen

Locoburgemeester Sjoerd Wannet legt een krans namens de gemeente Zutphen. Foto: Henk Derksen

Herdenking 4 mei in Warnsveld

Algemeen

WARNSVELD - Ook in 2023 begon de herdenking in Warnsveld in de Martinuskerk. Bij de herdenking werd deze keer speciaal aandacht besteed aan Hein Kuiper, een van de gevallenen waarvan de naam op het Warnsveldse monument staat vermeld. Hein was bij de luchtmacht en sneuvelde al op 10 mei 1940.

In de kerk trad het Warnsvelds Mannenkoor op, werden gedicht door leerlingen van de adoptieschool De Fontein voorgelezen en vertelde Heleen Buijs over Hein Kuiper. Bijzonder was dat nabestaanden van Hein aanwezig waren. Namens de gemeente sprak Locoburgemeester Sjoerd Wannet.

Tegen half acht vertrokken de aanwezigen uit de kerk naar het monument. Daar hadden zich toen al vele belangstellenden verzameld. Na een welkom door Jappie Berger speelde de trompettist een Taptoe en daarna was iedereen twee minuten stil. Vervolgens speelde Excelsior het Wilhelmus.

Heleen Buijs las een gedicht voor en daarna werden een krans en diverse bloemstukken gelegd door de locoburgemeester en vertegenwoordigers van verschillende organisaties. De krans en bloemstukken werden gedragen en overhandigd door de scouts.

Terwijl Excelsior speelde legden scouts en leerlingen van de adoptieschool rozen en daarna liepen de vele aanwezigen langs het monument met vaak ook een bloemetje.

Een bloemstuk namens de Dorpsraad Warnsveld. Foto: Henk Derksen
Een bloemstuk namens de Oranjevereniging Warnsveld. Foto: Henk Derksen
Een bloemstuk namens de lhbtiq+ gemeenschap. Foto: Henk Derksen
Een bloemstuk namens het Comité Herdenkingen 2e Wereldoorlog Warnsveld. Foto: Henk Derksen
Excelsior speelt ondertussen passende muziek. Foto: Henk Derksen
De trompettist blaast de Taptoe. Foto: Henk Derksen
Scouts en leerlingen leggen een roos. Foto: Henk Derksen
De krans en de bloemen bij het monument. Foto: Henk Derksen