Coda. Foto: PR
Coda. Foto: PR

Voorjaarsconcert strijkorkest Coda in Martinuskerk

Muziek

WARNSVELD - Amateurstrijkorkest Coda, onder leiding van Petra Westra, geeft op zondagmiddag 14 mei om 15.00 uur een concert in de Martinuskerk in Warnsveld. Er zullen werken klinken van onder andere barokcomponisten Jean Baptiste Loeillet van Londen en de Duitser Johann Christoph Pepusch, maar ook latere werken. 

Zo zal het Andante Festivo klinken, een feestelijk stuk dat de bekendste Finse componist Jean Sibelius schreef. Oorspronkelijk schreef hij het als strijkkwartet ter gelegenheid van de opening van een houtzaagfabriek. Coda speelt de latere bewerking voor strijkorkest. Ook is Little Suite te horen, een vroeg werk van de grootste Deense componist Carl Nielsen. Het stuk betekende de doorbraak voor Nielsen, toen hij het in 1888 uitvoerde in Park Tivoli in Kopenhagen. 

Het nieuwste werk dat wordt uitgevoerd is de tango Por una Cabeza van de Argentijnse musici Carlos Cardel en Alfredo Le Pera, in een arrangement van Michael Tan. ‘Por una Cabeza’ betekent zoveel als ‘Met een hoofdlengte’ en gaat over een man die verslaafd is aan gokken bij de paardenrennen. Hij vergelijkt de verslaving met de aantrekkingskracht die vrouwen op hem hebben, beide verleidingen kan hij moeilijk weerstaan.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.arcato.nl/tickets en aan de deur. Kinderen mogen gratis naar binnen. Geïnteresseerde amateurstrijkers zijn van harte welkom om vrijblijvend een keer te komen kijken of meespelen tijdens een repetitie op vrijdagochtend. Info: petra@arcato.nl.. Ook is het mogelijk mee te doen met de Arcato meespeeldag op zondag 18 juni. Meer informatie hierover is ook te vinden op www.arcato.nl/tickets