Het team van Natuurbegraafplaats Schapenmeer in Vorden. Foto: Luuk Assinck
Het team van Natuurbegraafplaats Schapenmeer in Vorden. Foto: Luuk Assinck

Inspiratiedag over natuurbegraven bij Natuurbegraafplaats Schapenmeer

VORDEN - Op zaterdag 13 mei van 11.00 tot 16.00 uur houdt Natuurbegraafplaats Schapenmeer in Vorden een inspiratiedag, waar bezoekers kennis kunnen maken met de natuurbegraafplaats en de mogelijkheden voor een groene uitvaart.

Uitvaart in scène
Om 13.30 uur kunnen bezoekers meemaken hoe een uitvaart op Schapenmeer in zijn werk gaat. Een bijzondere manier om kennis te maken met natuurbegraven. Tijdens een ceremonie in de boskapel op de natuurbegraafplaats vertelt een medewerker over een uitvaart. Onder begeleiding van een violist zullen belangstellenden de kist naar een graf brengen waar de medewerkers laten zien hoe de kist in het bos begraven wordt.

Natuurlijke uitvaart
De inspiratiedag start om 11.00 en duurt tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen bezoekers terecht voor informatie over ecologische kisten, urnen, draagmanden, fotografie, vervoer, uitvaartorganisaties en wades. De hele dag door zijn er rondleidingen over de natuurbegraafplaats. Tijdens de rondleiding vertelt een gids over natuurbegraven en het gebied. Daarnaast beantwoorden de medewerkers van Schapenmeer graag alle vragen. 

Natuurbegraafplaats Schapenmeer ligt in het bos achter de algemene begraafplaats in Vorden. Het totale bos is 65 hectare groot, op een klein deel daarvan wordt begraven. Oude loofbomen en dennen wisselen elkaar af rondom een poel die is omzoomd door imposante rododendrons. Op een natuurbegraafplaats worden alleen natuurlijke materialen gebruikt bij de begrafenis en de grafrechten zijn eeuwigdurend.

Bezoekers zijn van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom bij Natuurbegraafplaats Schapenmeer. De organisatie vindt het fijn als bezoekers laten weten dat zij komen. Zo kunnen zij een inschatting maken van de aantallen bezoekers en eventuele maatregelen nemen. Aanmelden kan via de website of telefonisch. De organisatie doet er alles aan om de dag prettig en veilig te laten verlopen. Zij vragen bezoekers zoveel mogelijk op de fiets te komen. Parkeren kan bij de algemene begraafplaats Vorden, volg daar de bordjes naar de Natuurbegraafplaats. Een e-car is beschikbaar voor minder validen.


natuurbegraafplaats schapenmeer.nl

0575 - 757 034