Frida Pelgrum presenteert rondom haar boerderij en hoedenatelier het Goedgemutstweekend. Foto: Ans Hiestand
Frida Pelgrum presenteert rondom haar boerderij en hoedenatelier het Goedgemutstweekend. Foto: Ans Hiestand

Goedgemutstweekend met kunst- en ambachtsmarkt

VORDEN - In en rondom de boerderij en hoedenatelier van Frida Pelgrum aan de Hamminkweg 4 in Vorden is er 13 en 14 mei voor de zestiende keer een kunst- en ambachtsmarkt. Op de kramen wordt een grote variatie aan handgemaakte producten getoond en er kan worden gekeken naar een stuk van het proces hoe de producten gemaakt worden. Geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Zo kunnen bezoekers bij de pottenbakster/keramiste een potje draaien of iets handgevormd van keramiek. Zilveren sieraden smeden maar ook kleine as-doosjes met persoonlijke herinneringen erop. Weven op een weefgetouw van kledingstukken en wanddecoraties. Jet heeft een variatie bronzen beelden en keramiek. Sieraden zijn er van rubber, glas, wol, fijn kralenwerk of kleine glaskettinkjes en zeepkettingen. Fleurige bloemdecoraties en boeketjes. Klossen van kunstzinnige kantobjecten. Sjaals die van zijde in mooie bloemen of vrije print zijn geverfd, vilt op zijde, heel fijne ajourbreitechniek. Gebreide/gehaakte theemuts, beesten en kledingstukken. Tassen van kleurrijk leer. Decoupage en mixedmedia voorwerpen. 

Schilderijen in verschillende technieken zoals drybrushpainting of pentekeningen. Borduurwerkjes op bijvoorbeeld een handdoek, sleutelhanger of theedoek. Vlechten van manden of bijenkorf. De stoelenmatter vlecht in de webbingtechniek. Er is houtdraaiwerk van mooie schalen en andere objecten. Jam, chutney of compote met verrassende smaken. Hans is er met zijn visrokerij, maar er is ook honing, walnoot of hazelnootolie te koop. Stichting Gamrupa staat met een stand. Prego komt met zijn heerlijke Italiaans ijs.

Op zondag is ook glasfusing en tiffany te bekijken, van dat laatste is een demonstratie. Kortom vele mooie dingen te zien, men zegt hier dan ook daar wordt je echt goedgemutst van.

In het hoedenatelier zijn de vele werkmaterialen, houten hoedenmallen en een grote variatie aan hoeden te zien die in overleg natuurlijk mogen worden gepast. Er is een terras achter de boerderij met koffie/ thee met eigen gebakken cake of taart. Op het erf staan oude tractoren en andere voertuigen. 

Tip: neem contant geld, want mee niet iedereen heeft een pin. Entree en parkeren is gratis.


fridagoedgemutst.nl