Vredeswandeling langs spirituele plaatsen in Zutphen

ZUTPHEN - Op 7 mei wordt de vredeswandeling langs spirituele plaatsen in Zutphen in gebruik genomen. De start is om 14.00 uur bij de Martinuskerk, Kerkplein 1 in Warnsveld. Onderweg worden verschillende spirituele plekken bezocht. Het is een wandeling van 13 kilometer, maar het is mogelijk om halverwege naar de startplaats terug te lopen.

In het gebouw Aan de Berkel van het Apostolisch Genootschap wordt thee en koffie aangeboden. Verder wandelt men in Zutphen langs: het Leger des Heils, de Barbarosmoskee, de Synagoge (NIG de Stedendriehoek), de Sint Jan, de Vrije School, de Broederenkerk en het Broederenklooster, het beeld van Ida Gerhardt langs de IJssel en tot slot de Walburgiskerk. 

Een aantal van deze plaatsen is die dag open om te een kijkje te nemen.

De afgelopen jaren is door een groep vrijwilligers hard gewerkt aan het ontwikkelen van een aantal wandelroutes langs de Berkel: in Billerbeck ontspringt de Berkel om 115 kilometer verder in de IJssel uit te monden. De Berkel is een belangrijke culturele as en speelde als handelsroute een rol van betekenis.

Er zijn wandelingen gemaakt die starten in Billerbeck, Coesfeld, Gescher, Stadtlohn, (allemaal in Duitsland) en dan verder in Nederland: Rekken, Eibergen, Borculo, Haarlo, Lochem en Zutphen.

Op 7 mei wordt de Zutphense route in gebruik genomen. Bij deze wandeling voor de vrede is iedereen welkom.


www.dieberkel.eu