KORT

Maria Vespers door het Gregoriaans Getijdenkoor

ZUTPHEN/VIERAKKER  - De vespers zijn – naast de lauden in de ochtend – de belangrijkste van de dagelijkse getijden. De vespers in de maand mei staan in het teken van moeder Maria. De Rooms-Katholieke kerk heeft de maanden mei en oktober toegewijd aan Maria.  

De vespers in de Sint Jan worden in het Latijn gezongen. Naast het zingen van de psalmen worden enkele Mariahymnen gezongen. 

Met deze vespers en de getijdenvieringen wil het Gregoriaans Getijdenkoor Sint Jan het kostbare erfgoed van het Gregoriaans bewaren. Dit vindt plaats in de Willibrorduskerk - Vierakker op zaterdag 13 mei om 17.00 uur en in de Sint Janskerk Zutphen op zondag 14 mei om 16.30 uur.


Rommelmarkt in het Lichtpunt

ZUTPHEN - Op zaterdag 13 mei is er van 9.00 tot 14.30 uur een rommelmarkt in het Lichtpunt, Willem Dreesstraat 4 in Zutphen. Er worden tweedehands spullen verkocht, waaronder boeken, huisraad, kleding, speelgoed en elektronica. Ook is er een bloemenkraam. Verder is er koffie, thee en taart en tussen de middag soep en broodjes. De opbrengst van de rommelmarkt gaat naar Het Nieuwe Hoen in Voorst en World Servants. Goed bruikbare spullen ter beschikking stellen? 

Inleveren kan van maandag 8 tot en met donderdag 11 mei tussen 19.00 en 21.00 uur. Meubels alleen in overleg. Daarvoor graag bellen of appen met Ronald Pieffers: 06 - 522 943 67.


Planten en stekjesmarkt op de Kaardebol

ZUTPHEN - Op zondag 7 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur wordt op de Kaardebol, Harenbergweg 1, een planten- en stekjesmarkt gehouden. Een plek voor iedereen die stekjes en planten wil verkopen of ruilen met andere liefhebbers.

Er komen aantal kwekerijen met een assortiment van tuinplanten, De Bovenkamer is van de partij om door bezoekers versierde potjes met kamerplanten te verkopen en Ecocare hoveniers is aanwezig met advies en planten. Verder is het IVN aanwezig met informatie en gaat op zoek naar waterbeestjes en andere diertjes en iedereen mag meekijken en meedoen. Bij de tipi kan men meer te weten komen over verven en kleuren met planten. Het terrein de Kaardebol is gratis toegankelijk. 

Deelname aan de markt is gratis. Vooraf aanmelden op info@vlindertuindekas.nl is fijn. Stand inrichten kan tussen 11.00 en 12.00. Als de parkeerplaats vol is, is er vast nog wel een plekje op de parkeerplaatsen bij de sportvelden.


Stekjesmarkt Buurtbongerd Braamkamp

ZUTPHEN - Traditioneel in het voorjaar, om het nieuwe leven te vieren, is er weer stekjesmarkt in de Buurtbongerd Braamkamp in Zutphen. Op 13 mei van 14.00 tot 17.00 uur kunnen stekjes worden aangeboden om te ruilen of te kopen.

In de hoop op een vrolijk zonnetje dat het levendige evenement beschijnt. Een vaste klant heeft aangegeven: “Ja, ik probeer er weer bij te zijn. Altijd leuk die uitwisseling. Ik heb deze keer niet heel veel aan te bieden, maar voor nieuwe plantjes heb ik al een plaatsje ingeruimd. Dus ik kom.” De Buurtbongerd Braamkamp is te vinden tegenover de dierenwei en naast de bijentuin.


Vespers in de Walburgiskerk

ZUTPHEN - Op zondag 7 mei kunnen belangstellenden weer genieten van koorvespers in de Walburgiskerk. De viering begint om 16.00 uur.

In deze viering zal Cappella Walburga onder leiding van Jurriaan Poesse het stuk I sat down under his shadow van Edward Bairstow laten horen. Dit stuk levert tevens het thema van de dienst, namelijk een prachtige tekst uit het boek Hooglied. Daarnaast zijn er ook stukken van onder andere Pitoni en Grethe Pedersen te horen, evenals een nieuw geschreven Onze Vader van Jurriaan Poesse zelf. Klaas Stok bespeelt het Baderorgel en voorganger is Ds. Irma Pijpers. Toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang.


Vrijdag- avondrit MTC Bicyclette

ZUTPHEN - Op vrijdag 5 mei houdt MotorTourClub Bicyclette weer een vrijdagavondrit vanuit Zutphen, de circa 100 kilometer lange rit gaat richting het noorden. Om de sfeer te proeven is men van harte welkom om eens mee te rijden met een groep. De eerste groep vertrekt om 19.00 vanaf de parkeerplaats op Sportpark Zuidveen aan de Laan naar Eme en verwacht rond 21.00 uur terug te zijn. Voor meer informatie, zie de website. 


www.mtc-bicyclette.nl