Cellist Wilma Pistorius. Foto: CelloWercken Zutphen

Cellist Wilma Pistorius. Foto: CelloWercken Zutphen 

Experimentele verbinding tussen beeldende kunst en nieuwe muziek

ZUTPHEN - Op zaterdag 12 mei laten talentvolle cellisten en componisten in Dat Bolwerck horen wat het thema ambivalentie in moederschap in hen losmaakt. Met een welkom door Margot Schaap - cineast en gastcurator van de tentoonstelling in Dat Bolwerck - en cellist Wilma Pistorius. 

Geïnspireerd door de huidige tentoonstelling in Dat Bolwerck ‘I won't be an egg which you would crack in a hurry for the world’ over de ambivalentie rondom moederschap werkt een groep internationale studenten cello en compositie aan nieuwe muziek. Welke verhalen worden wakker bij deze generatie jonge kunstenaars en wat willen zij laten horen? Op zaterdagavond 12 mei vormt hun geluid het slotstuk van een avondvullende performance. 

De musici studeren aan diverse conservatoria en worden tijdens hun meerdaagse ‘Research Retreat' door de docenten van de Cello Academy in Zutphen aangemoedigd om zelf zoveel mogelijk tevoorschijn te komen. Vooraf verdiepen zij zich samen met Margot Schaap in de tentoonstelling over de ambivalentie in moederschap. Met beeldende kunst, fotografie en literatuur geven diverse kunstenaars een stem aan de tegenstrijdige gevoelens die bij moeders om de hoek kunnen komen kijken.

Op deze avond vol experimentele verbinding is tussen de muziek door tijd om de tentoonstelling te bekijken, vragen te stellen en over het onderwerp in gesprek te gaan. De avond begint om 19.30 uur. Tickets à 20 euro zijn online te reserveren via datbolwerck.nl en cellowercken.nl.