Het Gideonmonument in Zutphen. Foto: Henk Derksen
Het Gideonmonument in Zutphen. Foto: Henk Derksen

Programma Dodenherdenking Zutphen en Warnsveld

Algemeen

ZUTPHEN/WARNSVELD - Op donderdag 4 mei herdenken Zutphen en Warnsveld de mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. In Zutphen is het programma van de herdenking aangepast, deze start dit jaar in de Walburgiskerk. Met een stille tocht loopt de stoet naar het Gideonmonument. In Warnsveld vindt de herdenking plaats in de Martinuskerk en vervolgens loopt iedereen in een stille tocht naar het monument aan de Veldesebosweg. Iedereen is van harte welkom.

Programma Zutphen
Nationale Herdenking Zutphen, donderdag 4 mei. Het programma van de herdenking ziet er als volgt uit: Om 19.00 uur bijeenkomst in de Walburgiskerk (deuren open om 18.30 uur). Daarna een toespraak door burgemeester Wimar Jaeger, een akoestisch muziekstuk door Arcato, verhaal door Zoni Weisz en wederom een akoestisch muziekstuk door Arcato. Om 19.40 uur, als de klokken beginnen te luiden, start de stille tocht naar het Gideonmonument. Route: Lange Hofstraat, Groenmarkt, Barlheze en Rozengracht. Trompettist Rick Verschure luidt de twee minuten stilte in. Daarna om 20.02 uur start het Koninklijk Zutphens Mannenkoor het Wilhelmus. Aansluitend een toespraak van burgemeester Wimar Jaeger, kransleggingen en muzikale omlijsting door Koninklijk Zutphens Mannenkoor. Napraten in de bibliotheek met koffie/thee.

Programma Warnsveld
Nationale Herdenking Warnsveld op donderdag 4 mei. Het programma van de herdenking ziet er als volgt uit: Om 18.50 uur bijeenkomst in de Martinuskerk (deuren open vanaf 18.40 uur). Daarna een toespraak door locoburgemeester Sjoerd Wannet, muzikale bijdrage door het Warnsveld Mannenkoor, verhaal over een van de namen op het oorlogsmonument en gedicht(en) van leerlingen van De Fontein. Om 19.25 uur is het vertrek naar het monument aan de Veldesebosweg in een stille tocht, waarna om 19.50 uur de herdenking bij het monument begint met muzikale omlijsting door Muziekvereniging Excelsior. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte gehouden, waarna Excelsior het Wilhelmus speelt. Vervolgens de rans- en bloemleggingen en napraten in Den Bouw met koffie/thee.