De Hanzeloop 2022. Foto: Mark Heimensen
De Hanzeloop 2022. Foto: Mark Heimensen

Running Center City Hanzeloop Zutphen

Sport

ZUTPHEN - Op zondag 4 juni organiseert A.V. Hanzesport de Running Center City Hanzeloop. De start is op de Zaadmarkt in het centrum van Zutphen. Na het verlaten van het mooie, historische centrum gaat het parcours grotendeels over verharde fietspaden met prachtige uitzichten over de IJssel en door de vele parken rondom de stad. Voor de jeugd is er een jeugdloop over 1000 meter in het centrum van Zutphen.

Het programma heeft drie startmomenten:

11.30 uur: 1 km Dikkertje Dap Kinderopvang - jeugdloop
12.00 uur: 5 km De Driekant - loop individueel
12.00 uur: 5 km Zuivelboerderij De Brummenaer - bedrijvenloop
13.00 uur: 10 km Pierik Zonwering & Veranda’s - loop Individueel
13.00 uur: 10 km Coops Rouweler - bedrijvenloop

Jeugdloop
De jeugd loopt vanaf de start over de Zaadmarkt en Houtmarkt en gaat dan via het ’s Gravenhof naar de Martinetsingel. Via de poort onder de Drogenapstoren komen zij dan weer terug op de Zaadmarkt. Aan de finish ontvangen alle deelnemers een medaille en bovendien kunnen zij gratis een ijsje halen bij Talamini. Voor de snelste drie meisjes en jongens in 4 leeftijdscategorieën zijn er ereprijzen te verdienen.

5 en 10 km loop
De 5 en 10 km lopen vanaf de Markt en het ‘s Gravenhof naar de Badhuisweg en daarna via de IJsseldijk naar de Zuidwijken. Daar is een mooi parkoers uitgezet over fiets- en wandelpaden. Uiteindelijk komen de lopers dan via de Laan naar Eme en de Tademasingel weer terug naar het centrum en de poort onder de Drogenapstoren naar de finish op de Zaadmarkt.

Bedrijvenloop
Op de 5 en de 10 km is het mogelijk om met een bedrijventeam mee te lopen. Een vriendenteam mag ook. Per team kan men met minimaal 3 en maximaal 5 teamleden deelnemen. Elk team ontvangt 5 startnummers incl. de chips voor de tijdregistratie (de tijd van de 3 eerst aankomende bij elkaar geldt als de aankomsttijd van het team) en 10 consumptiebonnen en een medaille.

Inschrijven
Voor-inschrijven is voordeliger en kan tot 2 juni via www.inschrijven.nl of www.hanzesport.nl. Na-inschrijven is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 10.00 uur tot 30 minuten voor de start in de tentenop de Zaadmarkt. Dit zolang het maximum van 1.000 deelnemers niet bereikt is.

Zonder vrijwilligers geen evenement
Dankzij de inzet van onze vrijwilligers, kan men de City Hanzeloop dit jaar weer organiseren. Maar e ris nog altijd een tekort aan vrijwilligers. Ook deelnemers en jezelf een leuke dag bezorgen? Je leert nieuwe mensen kennen, wordt goed verzorgd en krijgt ook nog eens een hoop waardering. Meld je aan via wegwedstrijden@hanzesport.nl..

Sponsoren
Naast de hoofdsponsor Running Center Zutphen, Dikkertje Dap Kinderopvang, De DriekantAmbachtscentrum, Zuivelboerderij De Brummenaer, Pierik Zonwering & Veranda’s en Notariskantoor Coops-Rouweler als afstandsponsoren, wordt de loop mogelijk gemaakt door Vega autoverhuur, IJssalon Talamini, Café De Korenbeurs en Grand Café Pierrot. Ook stellen Horta, Luxor en Top Motionspeciale prijzen ter beschikking.


www.hanzesport.nl