Een onderdeel van Triatlon Zutphen is het fietsen langs de IJssel. Foto: Jos Böhmer

Een onderdeel van Triatlon Zutphen is het fietsen langs de IJssel. Foto: Jos Böhmer

Zevende editie Triatlon Zutphen biedt nieuwe onderdelen

Sport

ZUTPHEN - Op zondag 10 september vindt de 7de editie van de Triatlon Zutphen plaats. De Triatlon Zutphen is bij uitstek een triatlon voor de recreatieve sporter op een laagdrempelige manier kennis te maken met deze mooie sport. Het unieke aan de Triatlon Zutphen is de centrale locatie in de stad; vanuit de Houtwal zwemmen de deelnemers in de Grote Gracht, fietsen ze langs de IJssel en lopen ze een afwisselend parcours door de stad. Door deze ligging is het voor publiek extra leuk om hun deelnemer aan te moedigen. 

Bij de Triatlon Zutphen kan men met de 1/16de en de 1/8ste afstand individueel meedoen of met de 1/8ste teamestafette. Men hoeft daarnaast niet lid te zijn van een triatlonvereniging om deel te nemen. 

Bedrijven-Triatlon-Competitie
Nieuw dit jaar is de Bedrijven-Triatlon-Competitie: met een speciaal inschrijfpakket gaan 10 bedrijventeams in estafettevorm met elkaar de strijd aan. Een onderdeel van het inschrijfpakket is een speciale Triatlon-clinic op donderdagavond 6 juli. Tijdens deze clinic krijgen deelnemers van een triatloncoach en een sportdiëtist informatie over training, voeding en materiaalkeuze ter voorbereiding op de Triatlon Zutphen. Op de wedstrijddag is er een prijsuitreiking voor de drie snelste teams en wordt er van ieder team een teamfoto gemaakt.

Zutphense Triatlon Start
Voor sporters die zich willen voorbereiden op een triatlon biedt de organisatie van de Triatlon Zutphen een 5-weekse triatlon cursus aan; de Zutphense Triatlon Start. Deze cursus begin op 1 juni en is met name gericht op nieuwkomers in de triatlonsport. Onder begeleiding van twee triatloncoaches worden er wekelijks een fiets- en een looptraining gegeven waarbij gericht op techniek en uithoudingsvermogen wordt getraind. Plezier en een leuke kennismaking met de triatlonsport staat tijdens de cursus voorop.  

Meer informatie en inschrijven
Met het bedrijf meedoen aan de Bedrijven-Triatlon-Competitie of deelnemen aan de cursus Zutphense Triatlon Start? Kijk dan op de website voor meer informatie of neem contact op met Thomas Loef: alg2.triatlonzutphen@gmail.com of 06 - 148 865 64. Let op: er zijn voor beide initiatieven een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

De inschrijving voor de Triatlon Zutphen is al geopend. Inschrijven kan via de website.


www.triatlonzutphen.nl