Op zondag 7 mei komen zowel wandelaars als fietsers aan bod tijdens de Naobertochten van de stichting WFevenementen. Foto: 100%Winterswijk
Op zondag 7 mei komen zowel wandelaars als fietsers aan bod tijdens de Naobertochten van de stichting WFevenementen. Foto: 100%Winterswijk

Noabertocht op 7 mei

Algemeen

Wandelen en Fietsen rond Winterswijk

WINTERSWIJK - De Stichting WFevenementen start haar seizoen 2023 op zondag 7 mei met de Naobertochten voor wandelaars en fietsers. Start en Finish zijn bij Recreatiepark “Het Winkel” aan De Slingeweg 20 in Winterswijk-Brinkheurne. Wandelliefhebbers kunnen hier tussen 9.00 en 11.00 uur starten voor tochten van 12 of 15 kilometer door de buurtschappen Brinkheurne en Kotten. De routes gaan over kleine wegen, zandwegen en bospaden. Halverwege is er een pauzestop bij De Italiaanse Meren. De fietsers kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur vertrekken voor tochten van 40 of 60 kilometer. De deelnemers aan beide fietstochten hebben halverwege een pauzestop aan de Pröbstinger See nabij het Duitse Borken. Deelnemers aan de lange tocht maken eerst een lus door Kotten, Ratum en het Duitse Oeding, met net als de wandelaars van de lange route, een extra pauzestop bij De Italiaanse Meren. De fietsroutes gaan door het Nederlands-Duitse grensgebied, waarbij meerdere malen een groene grensovergang wordt gepasseerd. Zowel de wandel- als de fietstochten worden duidelijk uitgepijld, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving. Deelnamekosten voor alle tochten zijn 4 euro per persoon, inclusief een kleine versnapering.

Fiets4daagse
Na de Naobertochten komt het grootste evenement, de Internationale Fiets4daagse Winterswijk, van dinsdag 27 juni tot en met vrijdag 30 juni. Bij de Fiets4daagse zijn er iedere dag tochten van 25, 40 of 60 kilometer. De vierdaagse trekt ieder jaar vele fietstoeristen. Start en finish zijn ook dit jaar weer op het sportcomplex ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg in Winterswijk.

Hamalandtochten
Op zondag 3 september komen weer zowel wandelaars als fietsers aan bod tijdens de Hamalandtochten, met start en finish bij de Sevinkmolen aan de Meddoseweg in Winterswijk.

WF Herfstwandeltochten
Op zondag 29 oktober wordt het evenementenjaar 2023 afgesloten met de WF Herfstwandeltochten, met start- en eindpunt bij het schaats- en skeelercomplex De Witte Poorte aan de Bataafseweg in Winterswijk.

Meer informatie : www.wfevenementen.nl