Pannenkoeken eten in de mediatheek van de school. Foto: Yvonne Lieftink
Pannenkoeken eten in de mediatheek van de school. Foto: Yvonne Lieftink

Opa's en oma's vieren Nationale
Pannenkoekendag op CBS Arcade

WARNSVELD - Voetballende opa’s, boompjeverwisselende oma’s, kinderen die met hun grootouders mens-erger-je-nieten, dammen of ganzenborden, maar vooral stapels pannenkoeken, poedersuiker, stroop en heel veel vrolijke gezichten.

Het was een groot feest afgelopen vrijdag 17 maart, de Nationale Pannenkoekendag op CBS Arcade. De mediatheek van de school was omgetoverd tot een gezellig pannenkoekenrestaurant, waar alle kinderen met hun opa’s en oma’s konden komen eten. Van tevoren hadden veel ouders pannenkoeken gebakken, in totaal zo’n 700. Ook werd er ter plekke nog gebakken en koude pannenkoeken werden opgewarmd. Kinderen van groep 8 brachten ze rond, schonken drinken in en haalden de lege borden weer op. Wie geen opa of oma in de buurt had, mocht ook een oom of tante uitnodigen, een vader of moeder, buurman of buurvrouw, of gewoon opa die in het buitenland is via de iPad bij je aan tafel laten zitten.

CBS Arcade kijkt terug op een geweldig geslaagde dag, die mogelijk gemaakt werd door de hulp van alle bakkende en helpende ouders, de restaurantmedewerkers van groep 8 en natuurlijk alle kinderen en hun opa's en oma's.