Baby-en kinderkleding- beurs Warnsveld gaat door

WARNSVELD - Op vrijdagavond 31 maart en zaterdagochtend 1 april vindt in 't Warnshuus weer een baby- en kinderkledingbeurs plaats. Men kan terecht voor voorjaars/zomerkleding van maat 44 t/m 188. Een pasruimte is aanwezig. Het is alleen mogelijk contant te betalen. Zelf kleding verkopen? Koop dan maandagochtend en -avond 27 maart een verkoopnummer. Voor meer informatie: www.beurzeninwarnsveld.nl. Aanmelden als vrijwilliger is nog steeds mogelijk.


Hulp bij vragen over het OV

ZUTPHEN - Veilig en gemakkelijk reizen met openbaar vervoer moet voor iedereen mogelijk zijn. Daarom geven OV-ambassadeurs uitleg over het reizen met trein en bus tijdens de OV-informatiebijeenkomst en kan een proefreis gemaakt worden. 

De informatiebijeenkomst is op dinsdag 4 april om 14.00 tot 16.00 uur. Vanaf 13.45 uur staan koffie/thee klaar. Aanmelden voor deze bijeenkomst in de Bibliotheek Zutphen aan het Broederenkerkplein 2 in Zutphen is niet nodig.

Proefreis
Samen met een OV-ambassadeur en andere reizigers kan een proefreis worden gemaakt met bus en trein. Er wordt uitgebreid uitgelegd hoe alles werkt en er is tijd genoeg om vragen te stellen aan de OV-ambassadeur. Aanmelden voor een proefreis is verplicht en kan via www.ervaarhetover.nl/ov-ambassadeur of via telefoonnummer 038 – 454 01 30.


www.ervaarhetover.nl/ov-ambassadeur


Filmavond: Donderdagen met Dirk de Wachter

ZUTPHEN – Op woensdagavond 29 maart wordt om 20.00 uur de documentaire 'Donderdagen met Dirk de Wachter' vertoond in het gebouw Aan de Berkel, Prinses Marijkelaan 9A te Zutphen. Bij psychiater en ‘verdrietdokter’ Dirk de Wachter is uitgezaaide kanker ontdekt, de prognose is onduidelijk. Hoe ondergaat de man die stelde dat de mensheid het ongeluk moet omarmen dit proces? Na afloop is er een nagesprek. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur.


Alle Zutphense basisscholen doen mee aan schoolvoetbal- toernooi

ZUTPHEN  - Op de woensdagen 5 en 12 april wordt er weer het jaarlijkse Schoolvoetbaltoernooi gespeeld op de velden van z.v.v. Be Quick. Deze week sloot de termijn voor aanmelden en alle 15 Zutphense scholen uit het basisonderwijs hebben zich aangemeld en zullen met maar liefst 46 teams mee doen. Totaal zullen zo’n 460 kinderen gaan voetballen. 

Op twee middagen zijn het de jongens- én meisjesteams uit de groepen 7 en 8 die tegen elkaar strijden. Te beginnen op 5 april met de groepen 8 en op 12 april met de groepen 7. Op 12 april worden ook de finaleronden afgewerkt voor de groepen 7 en 8. Dan zal ook aansluitend de prijsuitreiking plaatsvinden, door wethouder Rick Verschure. Op alle dagen wordt er om 13.00 uur gestart.

De beide winnende teams van de groepen 8, krijgen de mogelijkheid om Zutphen te vertegenwoordigen op 17 mei tijdens de Regiofinale die in Hengelo (Gld) wordt gespeeld. Voor meer informatie, zie de website. 


bequickzutphen.nl/597/programma


Inloop financieel veilig ouder worden in Geweldig!

ZUTPHEN - De laatste week van maart is het de nationale Week van het Geld. Daarom organiseren welzijnsorganisatie Perspectief Zutphen en wijkrestaurant Geweldig! op donderdag 30 maart van 10.00 tot 12.00 uur een inloop waar ouderen terecht kunnen met hun vragen over financieel veilig ouder worden, babbeltrucs, cybercriminaliteit, online bankieren, de stijgende energierekening, het bijhouden van een kasboek of een andere vraag over financiën of omgaan met geld. 

Op donderdag 30 maart zijn in wijkrestaurant Geweldig! medewerkers van welzijnsorganisatie Perspectief en de Regiobank aanwezig en ervaren vrijwilligers van de formuliereninloop van Geweldig!, Schuldhulpmaatje, Zutphen Energie en BIJ de Bieb. Ook zijn er gratis informatieboxen beschikbaar met handige tips en tricks over financieel veilig ouder worden.

Wijkrestaurant Geweldig! is gevestigd in wooncomplex St. Elisabeth, Geweldigershoek 39 in Zutphen. Voor vragen en meer informatie kan men contact opnemen via post@geweldigzutphen.nl of 06 - 108 409 88.


Gregoriaans Getijdenkoor zingt in Sint Jan

ZUTPHEN - De Goede Week is weer in aantocht, de week die voorafgaat aan Pasen. Deze week, die op Palmzondag begint, bestaat uit de laatste zeven dagen van de Vastentijd die op Stille Zaterdag wordt afgesloten. In deze week worden de gebeurtenissen herdacht die de kern van het christelijke geloof vormen, met name het lijden en sterven van Jezus Christus en zijn opstanding uit de dood.

Het Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan zal in deze week een aantal vieringen verzorgen. Dat begint met de Vespers van Palmzondag, op 2 april om 16.30 uur in de Sint Janskerk in Zutphen. Op Palmzondag wordt de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem gevierd. Met de jubel van het 'Hosanna' tijdens de palmprocessie voorafgaande aan de Vespers opent het Gregoriaans Getijdenkoor de Vespers.

Het Gregoriaans Getijdenkoor bestaat momenteel uit twaalf zangers, die allen gepassioneerd zijn van het Gregoriaanse gezang. Het trekt met de aloude psalmen en hymnen al meer dan dertig jaar lang mensen van ver buiten de regio naar Zutphen.


Passieconcert in de Walburgiskerk

ZUTPHEN - Op zaterdag 1 april wordt als Passieconcert Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd in de Walburgiskerk in Zutphen. De stichting Hendrick Baderorgel organiseert dit concert als eerste van het nieuwe jaarprogramma. Uitvoerenden zijn solisten Roelien van Wageningen (alt mezzo) en Titia van Heyst (sopraan), het Ruysdael Kwartet en organist Klaas Stok. Aanvang 20.00 uur.

Het Stabat Mater is een Middeleeuws Latijns gedicht over de Moeder Gods in haar smart om de gekruisigde Christus. De beginwoorden van het gedicht luiden Stabat Mater dolorosa: de Moeder stond bedroefd. In een aantal aria’s en duetten wordt Maria’s smart om haar gekruisigde Zoon bezongen. Pergolesi componeerde dit werk in 1736, vlak voor zijn dood. Na zijn dood werd het stuk enorm populair. Het werd het meest gedrukte muziekwerk in de 18e eeuw.

Entreetickets online kosten 12,50 euro en aan de kassa 15 euro. De concerten van Stichting Henrick Baderorgel worden mogelijk gemaakt door donateurs, sponsoren, Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Zutphen.


www.baderorgel.nl

info@baderorgel.nl