The Hague String Trio. Foto: Sarah Wijzenbeek
The Hague String Trio. Foto: Sarah Wijzenbeek

Hongaarse Rhapsodie in Kapel op ’t Rijsselt

EEFDE - Het The Hague String Trio brengt zondag 19 maart in de Kapel op ’t Rijsselt in Eefde klassieke muziek met een Oost-Europees tintje: Hongaarse Rhapsodie. De muziek vindt haar oorsprong mede in de volksmuziek uit Oost-Europa. Temperament en ritme maken er van oudsher een belangrijk onderdeel van uit, en dat kleurt het concert in Eefde. Aanvang 11.30 uur.

De meeste componisten waarvan in dit concert werk wordt gespeeld zijn geboren in Hongarije. Dit land is met zijn rijke cultuur altijd een schakel is geweest tussen Oost en West. Een klassiek componist als Haydn bijvoorbeeld liet zich inspireren door de Hongaarse volksmuziek in de jaren dat hij als hofcomponist in dienst was van het vorstenhuis Estherhazy. Hongarije’s misschien wel bekendste componist Kodály verwerkte in zijn composities vooral de aansprekende melodieën van de volksmuziek.

Het The Hague String Trio bestaat uit drie vrouwelijke musici die hun sporen in de muziek ruimschoots hebben verdiend. Ze maken deel uit van het Residentie Orkest en zijn docent aan meerdere cvonservatoria. Dit concert maakt opnieuw duidelijk dat ook klassieke muziek in de Kapel nooit saai en gewoon is …

Meer informatie en kaarten via de site, mail of bel.


www.kapeloptrijsselt.nl

info@kapeloptrijsselt.nl 

0575 – 570 521