Thema-avond Ixta Noa over seksueel trauma

ZUTPHEN - Ixta Noa organiseert woensdagavond 29 maart een thema-avond over seksueel trauma. De avond bestaat uit een informatief deel door ervaringsdeskundige Lucienne Lemmers van Stichting Traumaseksuologie en een interactief deel waarin gasten de patronen zelf kunnen ervaren. De avond is van 19.00 uur tot 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) in Praktijkhuis Ixta Noa, IJsselkade 9 in Zutphen. Toegang is gratis, aanmelding vooraf is mogelijk. Er is ook de mogelijkheid om online deel te nemen door vooraf een mail te sturen.

Seksueel misbruik is een onderwerp waar meestal niet makkelijk over gesproken wordt. De schaamte is groot, zowel onder mannen als onder vrouwen. Daar komt bij dat er weinig goede kennis is over de schade en de gevolgen. De impact is groot en heeft effect op elk onderdeel van je latere leven. Psychodrama en traumaseksualiteit kunnen helpen om de gevolgen van trauma op een diepere laag te verwerken.

Tijdens deze interactieve avond vertelt Lucienne Lemmers van Stichting Traumaseksuologie over het proces, vermengt met theorie en ook laat ze het proces van de ‘aanpasser’ zien en ervaren. Hiermee wordt duidelijk zichtbaar wat altijd verborgen is geweest. Wat gaat er om in een slachtoffer, hoe uit zich dat en hoe uit zich dat naar de ander. Door inzicht in het patroon krijg je de regie terug, krijg je een keuze en kun je weer achter het stuur van je eigen leven plaatsnemen.