VVD stelt vragen over Het Kanon

ZUTPHEN - De fractie van de VVD Zutphen-Warnsveld heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de heropbouw van herberg Het Kanon. De liberalen maken zich zorgen over de toekomst van Het Kanon en willen opheldering van het college over waarom het proces zo lang duurt.

Het is inmiddels al drie jaar geleden dat een brand het belangrijkste monument en oudste pand in de Hoven verwoestte. Nu ligt er een plan voor heropbouw, maar de vergunningverlening duurt inmiddels al circa twee jaar. De VVD Zutphen-Warnsveld heeft gesproken met ondernemer Marc Broekhuijsen en wil nu opheldering van het college over de stand van zaken.

De liberalen stellen met name vragen over hoe de afdelingen van de gemeente samenwerken en op waarop de bezwaren van de gemeente zijn gebaseerd. VVD-fractievoorzitter Jorn Lok: “Die bezwaren zouden met name gaan over de hoeveelheid groen, de verkeersituatie en inwonersparticipatie. Dat laatste blijft al helemaal vaag, omdat er vanuit de buurt veel draagvlak voor het plan lijkt te zijn.”

De VVD vindt dat hele proces te langzaam gaat, terwijl de tijd begint te dringen. Lok vervolgt: “Als je het verhaal hoort over hoe het proces verloopt, dan krijg ik de indruk dat de gemeente het proces onnodig ingewikkeld maakt, vertraagt en een ondernemer aan het ‘pesten’ is. Dat terwijl deze ondernemer juist lef toont en een belangrijk monument in de Hoven weer wil opbouwen. Hij zou alle medewerking moeten krijgen.”