FC Zutphen op bezoek bij hoogvlieger SV Twello

Sport Zutphen

ZUTPHEN - FC Zutphen gaat op zaterdag 18 maart op bezoek bij SV Twello. De mannen uit Twello, die afgelopen jaar zijn gepromoveerd, zijn bezig aan een sterk seizoen en hebben na FC Zutphen de minste verliespunten. De ploeg verloor dit seizoen slechts één keer, haalde 26 punten uit 14 wedstrijden en is op het eigen sportpark een moeilijk te bespelen tegenstander. Enige maanden geleden eindigde de wedstrijd in Zutphen in een 1-1 gelijkspel, na een zwakke tweede helft.

Op weg naar het kampioenschap werd aangegeven dat de wedstrijden tegen AVW, Be Quick en Twello belangrijk zouden zijn. Inmiddels hebben de Zutphenaren twee van die drie wedstrijden met de volle winst afgesloten. Een uitstekende prestatie. Bij winst tegen Twello wordt de voorsprong nog verder uitgebreid. Er resteren daarna nog acht wedstrijden, waarvan vier thuis, waarvoor dan een ruime marge is opgebouwd.
Bij FC Zutphen blijkt hoe belangrijk fitheid is. In de laatste wedstrijd, tegen stadgenoot Be Quick, liep Hidde Ruessink al na tien minuten een vervelende blessure op. Zijn meedoen is niet zeker. Maar voor het overige zijn er, buiten enkele langdurig geblesseerden, geen problemen. Dat de nul afgelopen zaterdag werd gehouden was knap werk. De achterhoede was geconcentreerd met een sterk spelende Hidde van Kalker en David te Slaa. FC Zutphen moet echter op zijn hoede zijn voor de snelle spitsen van de thuisploeg. Dat bleek al in de eerste wedstrijd tussen beide teams.
De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Zuiderlaan en begint om 14.00 uur.