Jonge Vogelaars verwelkomen de teruggekeerde ooievaars

ZUTPHEN - Zaterdag 11 maart gaan de Jonge Vogelaars naar Bronsbergen om de ooievaars te gaan begroeten. Ze zijn weer terug! De ooievaars zijn wel de grootste, maar niet de enige vogels die zich thuis voelen op Bronsbergen. Ook in het meer en in de bosjes eromheen zit en vliegt van alles. De jonge vogelliefhebbers gaan ook daar hun geluk beproeven en proberen om vogels in de kijker te krijgen.

Bij deze speurtocht worden zij geholpen door hun begeleiders, ervaren vogelaars van Vogelwerkgroep Zutphen. Zij gaan twee keer per maand op stap met de Jonge Vogelaars en geven dan graag hun kennis en ervaring door aan de jeugd. Kinderen tussen 8 en 12 jaar die ook meer van vogels willen zien en weten, zijn van harte uitgenodigd een keertje mee op pad te gaan. Een ouder mag de eerste keer mee.

De Jonge Vogelaars is onderdeel van Vogelwerkgroep Zutphen e.o. Meer informatie op www.vwg-zutphen.nl/jeugd.  Hier vindt men onder andere de verslagen van voorgaande expedities met de jeugd. Of mail naar jongevogelaars@gmail.com.