Derby FC Zutphen en Be Quick Zutphen

ZUTPHEN - Zaterdag 11 maart staat de stadsderby FC Zutphen tegen Be Quick Zutphen op het programma. De wedstrijd op sportpark ’t Meijerink begint om 15.00 uur. FC Zutphen is koploper in de 3e klasse E, maar Be Quick is de runner-up na een uitstekende serie wedstrijden zonder puntverlies.

Het belooft daarom zaterdagmiddag een aantrekkelijke wedstrijd te worden. Temeer omdat beide teams goed en aantrekkelijk voetbal spelen. FC Zutphen is tot nu toe de onbetwiste koploper, die nog steeds ongeslagen is. Maar de druk wordt met de week groter. Be Quick staat inmiddels op een veilige positie. Maar het team is tot veel meer in staat, en zal voor een periodetitel gaan. Men is nog zonder puntverlies in de 2e periode.

De afgelopen maanden speelden beide ploegen twee keer tegen elkaar op het Zuiderpark, de thuishaven van Be Quick, voor de beker en voor de competitie. Beide keren won FC Zutphen met 2-0 in een duel waarin de onderlinge krachtsverschillen niet groot waren. Be Quick heeft dus wat goed te maken. En de mannen uit het Zuiderpark zijn in vorm. Afgelopen weken klopte men alle tegenstanders, ook ploegen die hoog op de ranglijst staan. En dat gebeurde soms met grote cijfers.

Op dit moment wordt er een nieuw kunstgrasveld aangelegd als hoofdveld van FC Zutphen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit nieuwe hoofdveld zaterdag in gebruik genomen worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt de wedstrijd op het tweede veld gespeeld.

Naast de vele jeugdwedstrijden, die plaatsvinden, speelt het O-23 team om 10.30 uur tegen SC Wald uit Oostenrijk. Deze club uit het Zillertal is te gast bij FC Zutphen. Zij stellen in de zomer hun accommodatie beschikbaar voor het trainingskamp van FC Zutphen. Het tweede elftal speelt om 12.30 uur de regio derby tegen VV Dieren. En de gehele dag en avond heeft de activiteitencommissie een aantrekkelijk programma gemaakt onder de titel: Jetzt Geht's Loooos.