Weer winst voor Be Quick

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag ontving Be Quick thuis op sportpark Zuidveen directe concurrent ZZC ‘20 uit Zelhem. Een belangrijke wedstrijd; bij een winstpartij zouden de blauwwitten een plaats stijgen op de ranglijst ten koste van de Zelhemmers.

In de eerste helft nam Be Quick dan ook het initiatief en had het betere van het spel. Via een snelle goal van Ilias Yadir in de elfde minuut leek alles volgens plan te gaan voor de ploeg van Zegerius. Echter was het ZZC ‘20 dat op gelijke hoogte kwam: in de 36ste minuut maakte Niels Wassink de 1-1. Even daarna kreeg de Zelhemse formatie, onder leiding van Henry Golstein, nog een grote kans, maar Jesse Starink wist deze niet te verzilveren.

De gelijke stand bleef staan tot lang in de tweede helft. Pas in de 75ste en in de 87ste minuut was het tweemaal Be Quicker Sinan Albayrak die – met wat hulp van de Zelhemse doelman – de eindstand naar 3-1 bracht en zo de drie punten veilig stelde. Hiermee pakt Be Quick de vijfde zege op rij en kan het zich opmaken voor de derby aankomende zaterdag tegen de grote titelfavoriet FC Zutphen.