Pianoschool Zutphen houdt een quatre-mainsdag

ZUTPHEN - Op 25 maart 2023 organiseert Pianoschool Zutphen in de Muzehof en Hanzehof een quatre-mainsdag. Pianisten van jong tot oud kunnen zich hiervoor aanmelden.

Op de quatre-mainsdag van 25 maart werken pianoduo’s in de ochtend onder leiding van ervaren pianodocenten aan het bevorderen van hun samenspel. Waar liggen aandachtspunten? Wie neemt wanneer de leiding? Wie gebruikt het pedaal en hoe? Door coaching kunnen pianisten veel bereiken en hun samenspel verbeteren. De dag wordt afgesloten met een voorspeelmiddag in de Buitensociëteit van de Hanzehof waarbij de pianoduo’s hun quatre-mainsspel laten horen. Aanvang van het concert is om 14.00 uur, toegang is gratis. De quatre-mainsdag wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Muzehof, Centrum voor de Kunsten. 

Van de duo’s wordt verwacht dat zij hun quatre-mainswerk thuis voorbereiden. Het kan gaan om heel eenvoudige stukjes, maar ook om werken voor gevorderden.  Het allerbelangrijkste van deze dag is het plezier om met zijn twee aan een pianostuk te werken en samen te genieten van de schoonheid van de pianoklank. 

Aanmelding
Geef je als duo op bij Cathelijne Maat (cathelijnemaat@yahoo.com) of Emile Engel (emileengel55@gmail.com) van Pianoschool Zutphen. De sluitingsdatum is 12 maart 2023. Kosten voor deelname bedragen 15 euro per duo.