FC Zutphen O23 in Hanzesteden Cup 22/23 wint uit bij FC RDC met 2-3

ZUTPHEN - Nu bij FC Zutphen het kunstgras wordt vervangen, is er toch een mooie mogelijkheid voor de spelers van het O23 team om op peil te blijven. Op dinsdagavond 21 februari speelde FC Zutphen O23, een mix van het 1ste, het 2de, de O19 en het echte O23 team, namelijk de eerste wedstrijd in de groepsfase van het Hanze Cup toernooi tegen de leeftijdsgenoten van FC RDC. De wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide teams er vol tegen aan. Met name RDC legde veel energie op het veld. Het spel golfde heen en weer. In de 4e minuut verdedigde FCZ zwak uit waardoor RDC niet aarzelde en vlot richting doel ging en de ontstane kans met succes wist af te ronden, 1-0. Na de aftrap duurde het precies 2 minuten waarop de stand gelijk getrokken werd. Benjamin Roters wist te scoren na een mooie assist van Michalis Spiridakis, 1-1. Na de twee snelle doelpunten ging het spel weer gelijk op. In de 43e minuut wist RDC wederom te scoren nadat de bal op het middenveld werd verloren. Dus met 2-1 achterstand de rust in.

Na de rust neemt FCZ meer initiatief
Zutphen nam direct in de tweede helft wat meer initiatief. Al in de 49e minuut wist Timon Kuiper zich vrij te spelen. Zijn schot op goal werd echter door de keeper van RDC knap tegen gehouden. FCZ zette door en in de 53e minuut werd een mooie aanval door het midden over meerdere schijven uiteindelijk afgerond middels een assist van Michalis Spiridakis op Benjamin Roters, die de bal met subtiel lobje in het net werkte. Stand 2-2.

Daarna was het spel erg rommelig. Wel moet gezegd worden dat Zutphen in deze fase toch het betere van het spel had, en meer kansen creƫerde. Dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt van FC Zutphen in de 83e minuut. Een perfecte pass van Milan Klaver vanaf linksmidden werd direct vanuit de lucht ingetikt door Timon Kuiper. De keeper had geen schijn van kans. Daarna werd het spel aan beide zijden nog rommeliger. Zutphen wist de voorsprong vast te houden en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 2-3.

Slot
Uiteindelijk kun je concluderen dat FC Zutphen een rommelige wedstrijd, na twee keer achter te komen, toch heeft weten om te buigen in een winst. Kortom de wedstrijd was niet mooi om te zien maar het resultaat is daar. Mogelijk moet het O23 team samengesteld met spelers uit verschillende teams nog aan elkaar wennen. Op naar de volgende wedstrijd die hopelijk een ander spelbeeld zal hebben.

Opstelling
Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Tycho Bloemen, Tim Scholten (Steye Kleijzen ca. 20e minuut), Hidde van Kalker (C), Mido Blok (Tom Wijnhoven ca. 65e minuut), Michalis Spiridakis, Benjamin Roters, Marnix Marsman (Aland Kader in de rust), Sandro Bruil (Milan Klaver ca. 65e minuut), Timon Kuiper, Sten Kamerman.

Eerstvolgende wedstrijd van de O23 in de Hanze Cup
De eerstvolgende wedstrijd van FC Zutphen O23 in de Hanze Cup is op dinsdag 18 april om 20.00 uur thuis tegen Sportclub Deventer. Op onderstaande website van de Hanze Cup zijn de standen en is het programma weergegeven.

De Hanzesteden Cup is een mooi podium voor de jongens O23. Kortom de club hoopt op zoveel mogelijk support op dinsdag 18 april om 20.00 uur op het sportpark 't Meijerink.