Marcel van Roosmalen. Foto: PR

Marcel van Roosmalen. Foto: PR

Marcel van Roosmalen komt naar Kulturhus Vorden

VORDEN - Marcel van Roosmalen komt naar Vorden voor een lezing. Op 16 maart wordt de journalist, columnist, schrijver en mediapersoonlijkheid in het Kulturhus geïnterviewd door Martine Letterie. Het belooft een interessante avond te worden.

Marcel van Roosmalen (Arnhem, 1968) is 'Druktemaker' in de Nieuws BV op Radio 1, maakt samen met Gijs Groenteman de talkshow Media Inside en verzorgt de populaire dagelijkse podcast: 'Weer een dag’. Verder reist hij met de Pannenkoekencaravan langs alle grote en kleine Nederlandse theaters. Op zijn website staat dat hij een arendsoog heeft voor het menselijk tekort en bekend staat om zijn droge humor. Zelf lacht hij nergens om.
Van Roosmalen is daarnaast columnist voor NOS Studio Sport en NRC Handelsblad. Als schrijver braak hij door met zijn Hard-gras special 'Je hebt het niet van mij', een tragikomisch verslag van een jaar Vitesse, zijn club uit Arnhem. Het werd bekroond met de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek. Hij is auteur van #1 bestseller 'Theo Janssen: Marcel van Roosmalen op pad met de dikke prins' (2019).
Lange tijd gold Marcel als een geheimtip voor iedereen met een goed gevoel voor humor, inmiddels horen zijn columns voor NRC tot de meest gelezen stukken van de krant. Niemand weet zo genadeloos het menselijk tekort weer te geven. Of Van Roosmalen nu op pad is met de Pimmels (de volgers van Pim Fortuyn), op campagne is met de Oranjes, of een hondenpoepsymposium onder het systeemplafond van NBC Congrescentrum in Nieuwegein bezoekt: niets of niemand wordt ontzien, ook hijzelf niet. Zijn proza wordt gekenmerkt door een droge tot cynische ondertoon. Zijn laatste boek ’Totaal’ is het definitieve boek voor alle fans, zijn beste reportages van de afgelopen 25 jaar. 

De avond in het Kulturhus begint om 20 uur. Kaarten à 12,50 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bruna Vorden (Raadhuisstraat 20), via tel. 0575-553100 of de website.


www.cultuurfonds
vorden.nl