Telemann, Tsjaikovski en Tromp in de Martinuskerk

Telemann, Tsjaikovski en Tromp in de Martinuskerk

WARNSVELD - Het Zutphense amateur strijkorkest Coda geeft op zondag 5 februari het halfjaarlijks concert in de Martinuskerk in Warnsveld. Het concert zou oorspronkelijk op 18 december plaatsvinden, maar moest worden uitgesteld vanwege de toen afgekondigde code oranje. 

Er zullen werken ten gehore worden gebracht van onder andere Georg Philipp Telemann en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, maar ook van de minder algemeen bekende componisten Johann Christoph Pepusch, een tijdgenoot van Telemann, en de Hongaarse Gyula Beliczay, die in dezelfde tijd leefde als Tsjaikovski. Ook zal het bekende Adagio uit Secret Garden van Rolf Lovland klinken.

Voor het orkest is het meest bijzondere werk dat wordt uitgevoerd een serie van trio's van de Zutphense componist Henk Tromp. Hij was niet alleen componist, maar ook gewaardeerd en geliefd altviolist in het orkest. Hij is in het voorjaar van 2022 overleden en ter nagedachtenis aan hem wordt het concert geopend met een aantal van zijn trio's voor strijkorkest.

Het concert op zondag 5 februari in de Martinuskerk in Wansveld begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn vooraf te bestellen via www.stichtingcoda.nl/tickets, voorafgaand aan het concert contant of met een qr-code via uw bankieren-app aan de zaal. Kinderen hebben gratis toegang.

Geïnteresseerde strijkers (violisten, altviolisten, cellisten en bassisten) zijn bovendien van harte welkom om een keer te komen kijken en meespelen tijdens een repetitie. De repetities zijn op vrijdagochtend in de Wijngaard in Zutphen.