Vragen over formulieren of regelingen? Kom naar Waterkracht of Geweldig!

ZUTPHEN - Is een brief niet helemaal duidelijk? Zorgen over de energierekening? Vragen over de ziektekostenverzekering of over toeslagen? Hulp nodig bij het aanvragen van een uitkering of de meedoen-regeling? In wijkcentrum Waterkracht zit elke werkdag een team vrijwilligers klaar om te helpen. Op vaste momenten in de week zijn er ook verschillende deskundigen aanwezig die bij kunnen springen. Ook in wijkrestaurant Geweldig! kan men drie keer per week terecht met vragen over brieven, formulieren en regelingen.

Van maandag tot en met vrijdag is er van 10.00 tot 12.00 uur is er een 'Formulieren Inloop' bij Waterkracht. Op woensdag daarnaast ook van 13.00 tot 15.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur. 

Op al die momenten zitten er vrijwilligers klaar om mee te kijken, brieven uit te leggen en te helpen als wijkbewoners er zelf niet goed uitkomen.

Op vaste momenten in de week zijn er verschillende deskundigen aanwezig die bij kunnen springen. Op dinsdagochtend is er iemand van Zutphen Energie aanwezig, die kan helpen bij vragen over de energierekening of energiebesparing. Op woensdag is er zowel in de ochtend als in de middag een schuldhulpmaatje aanwezig. In de middag zijn er daarnaast ook medewerkers van de afdeling werk & inkomen en schuldhulp van de gemeente Zutphen en een sociaal werker van Perspectief. Zij kunnen helpen bij vragen over geldzaken. 

Op donderdagochtend is er een taaldocent van het Taalhuis aanwezig om te ondersteunen bij taalvragen en te verwijzen naar taallessen, leesgroepen of taalmaatjes. Op vrijdag ochtend is er een WMO-consulent van de gemeente Zutphen, die kan helpen bij vragen over zorg en WMO. Verder is er op donderdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur het Wijkloket voor Leefbaarheid in het Waterkwartier. De wijkregisseur van de gemeente Zutphen, medewerkers van welzijnsorganisatie Perspectief en woonbedrijf Ieder1 en de wijkagent zijn aanwezig om met wijkbewoners in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.

Warme daghap en 
studieavond
Op woensdagavond wordt er (in ieder geval in de wintermaanden tot en met maart) om 17.00 uur een warme maaltijd geserveerd voor 2 euro per persoon. Reserveren is mogelijk tot uiterlijk woensdag (liefst eerder) 12.00 uur. Dat kan via post@wijkcentrumwaterkracht.nl, via 06-10840988 of aan de balie van Waterkracht. In de avond is er bovendien gelegenheid om van 18.30 tot 20.30 uur te studeren in een rustige sfeer.

Formulieren inloop en warme daghap in Geweldig!
Voor bewoners in de binnenstad is het makkelijker om met vragen binnen te lopen in wijkrestaurant Geweldig! op Geweldigershoek 39, in wooncomplex St. Elisabeth. Daar zit op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, op donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur en op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een team vrijwilligers klaar om mee te kijken en te helpen als wijkbewoners er zelf niet goed uit komen. Op dinsdagochtend zijn ook medewerkers van welzijnsorganisatie Perspectief aanwezig.

Op dinsdagavond staat er in Geweldig! elke week een warme maaltijd op tafel. Om 17.00 uur, voor 2 euro per persoon. Reserveren is mogelijk tot uiterlijk dinsdag (liefst eerder) 12.00 uur. Dat kan via post@geweldigzutphen.nl, via 06-10840988 of aan de balie van Geweldig!