Op de bank: Fried Kaanen, Julian, Antonina en Mark Helder, de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Metaalunie. Achter: Marco, Nick en Tjalling. Foto: Frank Vdvooren
Op de bank: Fried Kaanen, Julian, Antonina en Mark Helder, de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Metaalunie. Achter: Marco, Nick en Tjalling. Foto: Frank Vdvooren

Voorzitter Koninklijke Metaalunie zet metaaltalenten WALHALLAb in het zonnetje

ZUTPHEN - De jonge metaaltalenten van WALHALLAb waren vrijdag te gast bij het afscheid van voorzitter Fried Kaanen van de Koninklijke Metaalunie.

Kaanen, die een succesvolle voorzittersperiode met een drukbezochte bijeenkomst in Nieuwegein afsloot, maakt zich al jaren hard voor de Maakindustrie en noemt WALHALLAb het voorbeeld om jongeren passie voor metaalwerk te laten ontdekken. Kaanen had besloten dat giften voor zijn afscheidscadeau niet naar hem, maar naar het WALHALLAb moesten gaan. Op deze dag gaf hij de jongeren de kans met talloze topondernemers zaken te doen en dat deden ze vol enthousiasme. Onverwacht verscheen Rick Verschure als locoburgemeester van Zutphen op het podium in Nieuwegein en reikte, na een prachtige toespraak, namens de Koning de versierselen van Officier in de Orde van Oranje Nassau uit aan Fried Kaanen. De verrassing en emotie waren zichtbaar groot bij de sympathieke aanvoerder van de metaalwerkgevers en inwoner van Zutphen.

Na de officiële plechtigheden konden de gasten van Fried Kaanen kennismaken met de werken en ontwerpen van de jongeren en werd er flink genetwerkt. Antonina (10) die een toplasser is geworden vond het ‘superleuk om met zoveel geïnteresseerde mensen te praten’ en ook Julian (11) die moderne stalen pizza-ovens maakt, heeft veel metaalondernemers leren kennen. Boris (15) is vanwege zijn perfecte metaalwerk uitgenodigd bij een zeer bekende autorestaurateur, die de duurste sportauto’s renoveert en verbouwt.

Een geweldige dag dus voor Fried, zijn vrouw Ella, de familie en zeker de jonge metaalgekkies van WALHALLAb.