Cursus Omgaan met dementie, voor mantelzorgers

ZUTPHEN – Voor de cursus ‘Omgaan met dementie, voor mantelzorgers’ worden mantelzorgers in zes bijeenkomsten de gelegenheid gegeven ervaringen met andere mantelzorgers te delen en van elkaar te leren. De cursus vindt plaats in het Odensehuis aan de Martinetsingel 60 in Zutphen op de woensdagavonden 1 februari, 15 februari, 1 maart, 15 maart en 29 maart van 19.00 tot 20.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Aan de hand van een aantal thema’s worden situaties besproken. Het is de bedoeling om samen de zin en betekenis van mantelzorg te ontdekken. De gespreksgroep vindt plaats op maandagavonden en de bijeenkomsten duren anderhalf uur. Tijdens de cursus is onder andere aandacht voor de mantelzorger, hun zorg voor een naaste, de balans in de mantelzorg en grenzen stellen, het omgaan met de achteruitgang en het levenseinde en waar de mantelzorger de kracht vandaan haalt. De kring staat onder leiding van Henri Knol, geestelijk verzorger en wordt gefaciliteerd door ‘Willem’ het centrum voor levensvragen in Twente en de Achterhoek.

Opgave kan per telefoon of mail bij Ien Spallek of Willemien Hak, coördinatoren Odensehuis Zutphen, via mail: info@odensehuiszutphen.nl of bel 06 24954343; of bij Henri Knol, geestelijk verzorger, leider gesprekskring, via mail: h.knol@szmk.nl of bel 06 57989349.