Foto: Henk Derksen
Foto: Henk Derksen

Na 2 jaar weer Kerstconcert De Zonnebloem

ZUTPHEN - Door de coronaperikelen moest het jaarlijkse Kerstconcert in 2020 en 2021 worden afgelast. De commissie van vele vrijwilligers waren dan ook blij dat het zaterdag 17 december weer kon. Het Koninklijk Zutphens mannenkoor dat in 1896 is opgericht, en dus een jubileum te vieren had, bood in een eerder stadium al om met gesloten beurs een optreden te verzorgen, hetgeen door de organisatie in dank werd aangenomen. 

Het Koninklijk Zutphens mannenkoor opende de middag met een aantal karakteristieke kerstnummers. Voor de pauze werd onder begeleiding van organist Wietske Draijer de samenzang ingezet waarbij bekende kerstliederen door de gasten werden meegezongen. 

Na de pauze nam het Popkoor Swingfun het roer over en verraste het publiek met prachtige songs zoals Feliz Navidad, Jingle Bells, Happy New Year en Hallelujah. Aan het eind van het concert zongen beide koren met de bezoekers de laatste vier kerstliederen. 

Voorzitter Dick van Slooten bedankte in zijn slotwoord beide koren, organist Wietske Draijer Kwekerij Heuterman, Bakkerij van Zuylen, de beide koster Ronald en Paul, Henk Derksen en vooral al die vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt er weer een mooi concert van te kunnen maken.