Het Warnsvelds mannenkoor wil de muzikale jeugd een financieel hart onder de riem steken. Foto: PR
Het Warnsvelds mannenkoor wil de muzikale jeugd een financieel hart onder de riem steken. Foto: PR

Van hangplek naar zangplek?

Muziek

WARNSVELD - Nu de oud-papierinzameling in Warnsveld door verenigingen eind dit jaar stopt, wil het Warnsvelds Mannenkoor de Warnsveldse gemeenschap op een bijzondere manier dank zeggen. Het WMK spekt al zo’n halve eeuw de koorkas met de oud-papieropbrengst. Een aanzienlijk deel van de baten is de afgelopen decennia aan bijzondere concerten besteed. “Dank beste Warnsvelders.”

Nu wil het koor iets doen voor een doelgroep die meestal nog wat weinig enthousiasme kan opbrengen voor de mannenkoorzang.

De jeugd!
Naast het stoppen van de papierinzameling is ook de brand in 2014 een aanleiding voor deze actie.
In 2014 brandde de WMK-papieropslag op Lageweide tot de grond toe af. Er is wel eens iemand geweest die beweerde dat ‘hangjongeren’ het vuur zouden hebben aangestoken, maar daar wil het WMK niet van weten. Kortsluiting? Blikseminslag? Een onvoorzichtig weggeworpen sigaret van een van de papierinzamelaars? Een zonnestraal die via een flesbodem papier deed ontbranden? Wie zal het zeggen…
Gelukkig was de loods goed verzekerd en kon de verzekeringsuitkering worden toegevoegd aan de oud-papierpot. Nu dit jaar de oud-papier-traditie eindigt, wil het WMK een bedrag uit de spaarpot ten goede laten komen van de muzikale ontwikkeling van de Warnsveldse jeugd.

Elke Warnsveldse jongere (leeftijdsgrens: onder de 21 jaar) kan eenmalig een beroep doen op financiële ondersteuning vanuit het WMK-potje. In totaal is er 2.500 euro beschikbaar. Per aanvraag wordt maximaal een bedrag van 250 euro uitgekeerd. Voorwaarde is dat aanvraag iets te maken heeft met ‘jongeren’ en ‘muziek’.

Te denken valt aan:
- ondersteuning muziekles, bijvoorbeeld zangles
- aanschaf muziekinstrument, muzieksoftware
- huur repetitieruimte
- bijdrage voor optredens

Aanvragen met voldoende toelichting kunnen uiterlijk tot 1 februari 2023 worden gestuurd naar: secretaris WMK, aanvraag WMK Oud Papieractie, secretaris@WarnsveldsMannenkoor.nl
Voor verdere informatie en criteria voor deelname zie www.WarnsveldsMannenkoor.nl

Op de plek waar tot 2014 de WMK-papierloods stond, is nu een hangplek voor jongeren ingericht. Met een beetje zangscholing kan dit misschien wel een zangplek worden.