Globekerstbal. Foto: PR

Globekerstbal. Foto: PR

Workshops in kerstvakantie bij Musea Zutphen

Cultuur

ZUTPHEN - In de kerstvakantie heeft Musea Zutphen een programma voor kinderen met onder andere de twee creatieve workshops ‘Ga uit je bol met een kerstbal’ en ‘Cartoonnieuwjaarswens maken’. Voor het volledige programma zie: museazutphen.nl/plan-je-bezoek/activiteiten/kerstvakantie

Ga uit je bol met een kerstbal
In deze workshop worden kerstversieringen gemaakt met de aardbol als thema. De workshop is geschikt voor alle leeftijden.

De globe is terug! De meer dan 400 jaar oude Van Langren-globe is gerestaureerd en nét weer terug in het Stedelijk Museum Zutphen. De globe heeft een mooie plek in de vaste collectie en met speciale video en een app is veel te zien én te weten te komen over dit topstuk uit de collectie. De globe is dan ook de inspiratiebron voor de creatieve workshop ‘Ga uit je bol met een kerstbal’.

De workshop vindt plaats op dinsdag 27 december van 14.00 tot 15.30 uur. Kosten 5 euro. Aanmelden kan via aanmeldingen@museazutphen.nl.

Cartoonnieuwjaarswens maken
De beste politieke tekeningen van het afgelopen jaar zijn te zien in het auditorium van de Musea Zutphen, bij de tentoonstelling ‘Inktspot 2022’. Een van de inzenders voor deze wedstrijd, Maarten Wolterink, geeft een workshop over cartoon tekenen. Het thema is ‘nieuwjaar’.

Maarten is een gerenommeerde cartoonist; hij publiceerde onder andere in Le Monde, Washington Post en Trouw. De workshop cartoonnieuwjaarswens maken is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

De workshop vindt plaats op donderdag 29 december van 14.00 – 15.30 uur. Kosten 10 euro. Meld je aan via aanmeldingen@museazutphen.nl.

Politieke tekening 'Happy New Year' door Maarten Wolterink.