In haar geliefde atelier konden belangstellenden, vrienden en bekenden haar werk in een gemoedelijke sfeer bekijken. Foto:PR

In haar geliefde atelier konden belangstellenden, vrienden en bekenden haar werk in een gemoedelijke sfeer bekijken. Foto:PR

Geslaagd open atelier weekend Meijering

ZUTPHEN - Afgelopen weekend werd het atelier van de in januari overleden beeldend kunstenares Edith Meijering aan de Kolenstraat opengesteld. Meijering was zeer gedreven en productief en heeft een omvangrijk en indrukwekkend oeuvre nagelaten.

In haar geliefde atelier konden belangstellenden, vrienden en bekenden haar werk in een gemoedelijke sfeer bekijken en hadden de mogelijkheid tot aanschaf. De familie die met de nalatenschap belast is, is blij dat Edith schilderijen en tekeningen op deze wijze bij liefhebbers thuis aan de muur komt. De plek waar haar kunst thuis hoort.

Edith heeft in de 30 jaar dat ze aan de Kolenstraat werkte zeer uiteenlopend werk geproduceerd. Aanvankelijk schilderde ze met olieverf schilderijen, later acryl maar kenmerkend voor Meijering zijn haar aquarellen, vaak gecombineerd met een andere techniek. Bezoekers zijn verrast over haar grote veelzijdigheid en de grote hoeveelheid werk.

Ook de beweegredenen om een werk aan te schaffen waren heel uitlopend. Een persoon was getriggerd door het krantenartikel, kende Edith verder niet. Deze man werd zo geraakt door haar werk dat hij uiteindelijk met twee schilderijen naar huis ging. Door haar verschillende stijlen en technieken was er eigenlijk voor ieder wat wils, van klein tot groot formaat. Het is fijn dat op deze wijze verschillende werken een mooie plek hebben gevonden.

Edith’s werk geniet internationale bekendheid. Tevens ontving ze dit jaar postuum de Vriendenprijs van de Zutphense musea en de Meander voor haar bijdrage aan de kunst in Zutphen. Om gevolg te geven aan dit succesvolle weekend wordt vanaf 12 februari 2023 haar werk tentoongesteld in de galerie van de Overtuin in Warnsveld.

Voor geĂ¯nteresseerden in het werk van Edith, bestaat de mogelijkheid tot een persoonlijke afspraak. Men kan daarvoor contact opnemen met de heer Boudewijn Ernst via 06 - 511 743 14 of boudewijnernst@kpnmail.nl.

Het atelier van de in januari overleden beeldend kunstenares Edith Meijering aan de Kolenstraat. Foto: PR