De Fietselaar-oplaad-bakfiets in actie op het pleintje voor Waterkracht. Foto: PR

De Fietselaar-oplaad-bakfiets in actie op het pleintje voor Waterkracht. Foto: PR

Ouder & Kindfestival Zutphen in
Waterkracht

ZUTPHEN – Zondag 11 december zijn ouders samen met de kinderen van 11.00 tot 16.30 uur welkom in Wijkcentrum Waterkracht (Ruys de Beerenbrouckstraat 106) tijdens Het Ouder & Kind Festival Zutphen om elkaar te ontmoeten en mee te doen aan allerlei gratis activiteiten, georganiseerd door ouders uit de wijk en de rest van Zutphen.

Ouders met elkaar verbinden, dat is wat Esther van #Opladers het allerliefste doet. Esther: “Met #OPLADERS (een initiatief van de gemeente Zutphen i.s.m. Yunio) startten we een beweging vol energie. Het is voor jonge gezinnen makkelijk om even uit balans te raken, dat weet ik zelf ook. We willen allemaal het beste voor onze kinderen. Daarom willen we bouwen aan een krachtig netwerk om hen heen. Dit doen we door ouders meer met elkaar in contact te laten komen. Zo kunnen zij vragen rondom opvoeden en opgroeien met elkaar delen. Elkaar steunen en aandacht geven.” 

Moeders Roos en Elise gaan in de aanloop naar het festival 5 woensdagmiddagen met de Fietselaar door de wijk Waterkwartier. Met deze bijzondere bakfiets halen zij verhalen op over opvoeden en opgroeien. Moeders Hind en Meryem gaven de allereerste aanzet tot het festival. Ze kenden elkaar niet, totdat Karin (de directeur van kindcentrum De Waaier) en Esther (van #OPLADERS) hen met elkaar in contact brachten. Al snel was er een klik en kwamen de eerste initiatieven van de moeders op gang; het verhelderen van het Nederlandse onderwijssysteem en het organiseren van een Iftar-maaltijd. Dat smaakte naar meer, dus nu het festival. Moeder Sanne ontmoette Esther tijdens het Ouder & Kind Café (Home-Start Humanitas) en zit ook in de organisatie: “Ik vind het super leuk om andere ouders te ontmoeten en ik deel graag waar ik blij van word. Zo heb ik de poster voor het Festival vorm gegeven en denk ik mee over het totale plaatje”. 

Tijdens het Ouder & Kind Festival is er voor ouders én kinderen genoeg te doen: handen laten beschilderen met henna, schminken, knutselen, technische skills testen in De Maakplaats (ervaring is niet nodig!), samen meedoen met Wobbelyoga en nog veel meer. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Kijk voor het volledige programma op www.mijnopladers.nl of www.wijkcentrumwaterkracht.nl.