Foto's: Lutim Creatief Mediabureau
Foto's: Lutim Creatief Mediabureau

Sint Deelt Uit voor het vijfde jaar

ZUTPHEN/REGIO - Dit jaar wordt Sint Deelt Uit voor de vijfde keer georganiseerd. Sint Deelt Uit zorgt ervoor dat gezinnen die worden ondersteund door de Voedselbanken Zutphen, Brummen, Lochem en Eerbeek met Sinterklaas een speelgoedpakket ontvangen.

Door corona, inflatie en stijgende prijzen, is Sint Deelt Uit dit jaar harder nodig dan ooit! Het aantal huishoudens dat wordt ondersteund door de Voedselbank is een stuk hoger dan voorgaande jaren. En dus verhoogt de stichting ook het aantal speelgoedpakketten dat wordt uitgereikt. Naar het hoogste aantal dat ooit is uitgereikt. 

Al jaren kan Sint Deelt Uit rekenen op vaste sponsoren en donateurs, velen steunen vanaf het begin het initiatief. Maar dit jaar kan de stichting ook rekenen op veel nieuwe bedrijven en organisaties. “Blijkbaar zien veel mensen de noodzaak om dit jaar te helpen. Super, want nu is het extra hard nodig”, zegt Maarten van Kranenburg.

De stichting koopt nieuw speelgoed in bij een regionale groothandel en maakt hier prachtige pakketten van. Het speelgoed wordt ingepakt bij de Voedselbank Zutphen door een grote groep vrijwilligers. “Zonder vrijwilligers en sponsoren zijn we nergens, wij bedanken hun weer voor hun deelname!”, aldus Patrick van den Brink.

Sint Deelt Uit is in 2018 opgericht door Lutim Creatief Mediabureau van Maarten van Kranenburg en Patrick van den Brink. Als ondernemers doen zij graag wat terug voor de maatschappij. Zelf hebben zij ook kinderen en vinden zij dat ieder kind een mooie pakjesavond verdiend.

Meer informatie over Sint Deelt Uit: www.sintdeeltuit.nl of 0575 218 110.