FC Zutphen klopt Sportclub Brummen in streekderby met 2-0

ZUTPHEN - Onder grote publieke belangstelling klopte FC Zutphen op sportpark ’t Meijerink, zaterdagmiddag, Sportclub Brummen met 2-0. In de af en toe felle, maar sportieve wedstrijd, onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Dik Hendriksen, vielen de doelpunten aan het begin en aan het eind van de wedstrijd.

Aan het begin van de wedstrijd huldigde bestuurslid Aloys Rouweler verdediger Hidde Ruessink voor zijn 100e wedstrijd. De jubilaris kreeg bloemen overhandigd en speelt al vanaf zijn jongste jeugd bij FC Zutphen, waarbij hij ook vanmiddag samen met zijn collega verdedigers de nul wist te houden.

De Zutphenaren trokken meteen fel ten aanval. Brummen leek in die eerste fase overlopen te worden. Maar in de 4e minuut was het raak. Een prachtige splijtende pass van Mido Blok bereikte Michalis Spiridakis, die met een uitstekend schot doelman Gijs van Breeschoten kansloos liet, 1-0. Daarna waren er goede mogelijkheden voor Sandro Bruil, die de geblesseerde Jesse de Vries verving. En ook voor Benjamin Roters die stuitte op de goed ingrijpende doelman Van Breeschoten. Brummen trachtte de bakens te verzetten, maar tot grote kansen kwam men niet.

Ook na de rust bleef het duel aantrekkelijk en spannend. Brummen loerde op de gelijkmaker, en de Zutphenaren waren vaak te slordig in de combinatie. Timon Kuiper had pech dat zijn uitstekend genomen vrije trap op de paal belandde. In de rebound schoot Kevin Ooms net naast. Een wederom prima pass van Mido Blok, die werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, stelde Benjamin Roters in staat te scoren. Maar de Brummense doelman wierp zich in de baan van het schot.

Sportclub Brummen trachtte wat terug te doen, maar verder dan een paar corners kwam men niet. In de 86e minuut viel de beslissing in de wedstrijd. Het was opnieuw Mido Blok die met een prachtige actie de aanval op zette. Met een afgemeten pass bediende hij Koen Hulleman die met een uitstekend diagonaal schot de Brummen doelman kansloos liet, 2-0. Doelman Joey Wolsink greep nog een keer goed in na een kopbal en een afstandsschot belandde net naast zijn doel.

Trainer Mark Horsman wisselde kort voor tijd Koen Hulleman voor Avinash Lachman, opnieuw een speler uit de jeugd die zijn debuut maakte in het 1e elftal. In de eindstand kwam geen verandering meer.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde Ruessink, Kevin Ooms, David te Slaa, Hugo Groters, Timon Kuiper, Mido Blok, Michalis Spiridakis (60. Hidde van Kalker), Koen Hulleman (87. Avinash Lachman), Sandro Bruil (60. Ivan Staring), Benjamin Roters.