Foto: Petra van Vliet
Foto: Petra van Vliet

Eat & Meet kerstavond Buddy to Buddy

ZUTPHEN - Na twee coronajaren houdt Buddy to Buddy deze kerst opnieuw een Eat & Meet, waarbij gastgezinnen hun huis kunnen openstellen voor een vluchteling(gezin), die zo de kans krijgt om deel te nemen aan een echt kerstdiner. In Zutphen zijn geweldige ervaringen opgedaan met het organiseren van deze gastvrije avonden.

Hoe fijn is het als je in een vreemd land mensen mag ontmoeten waar je soms ook even thuis mag komen? De ervaring leert dat het voor veel vluchtelingen een verademing is om even uit de drukte van zo’n grote opvang te zijn, om gewoon op een bank te kunnen zitten, televisie te kijken of een spelletje te doen. Warmte, fijne ontmoetingen en een huiselijke sfeer.

Om deze avonden mogelijk te maken zoekt Buddy to Buddy gastgezinnen die in en rond Zutphen wonen. Gastgezinnen kunnen aangeven hoeveel vluchtelingen ze aan het kerstdiner willen uitnodigen: een alleenstaande, een gezin of een paar vluchtelingen die alleen in Nederland zijn. Concreet wordt gevraagd de gasten tussen 17.00 en 17.30 uur ’s middags op te halen bij de receptie van het azc, hen gastvrij te onthalen in jouw huis, voor (of samen met) hen te koken en de avond op een genoeglijke manier samen door te brengen. Verwacht wordt dat de gasten na afloop weer teruggebracht worden naar het azc. 

Gastgezinnen die zich willen opgeven kunnen dat doen door zich tot uiterlijk 17 december aan te melden via deze link: eepurl.com/dNQn5U. Men wordt gebeld op het moment dat er een match is en ontvangt dan nog instructies en tips. Het is goed mogelijk dat het aanbod groter blijkt te zijn dan de vraag. Het is daarom niet bekend of elk gastgezin ook gekoppeld kan worden.

Naast de Eat & Meet kan men zich bij Buddy to Buddy altijd opgeven als buddy voor de volgende matchingsronde. Als buddy wordt je op basis van interesses gematcht en bouw je contact op tijdens een traject van 4 maanden. Voor meer informatie over Buddy to Buddy, zie de website.


buddytobuddy.nl/zutphen