Thema-avond 'Autisme bij vrouwen'

ZUTPHEN - Ixta Noa houdt woensdagavond 30 november een thema-avond over ‘Autisme bij vrouwen’. De avond bestaat uit een voorlichting van de landelijke Expertgroep Vrouwen met Autisme en een interactief deel waarin ervaringen gedeeld kunnen worden, met ervaringsdeskundigen Nikki en Mirjam. De avond is van 19.00 tot 21.00. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Locatie: Praktijkhuis Ixta Noa, IJsselkade 9 in Zutphen. Toegang is gratis, aanmelding vooraf is mogelijk. Er is ook de mogelijkheid om online deel te nemen door een mail te sturen naar zutphen@ixtanoa.nl.

Autisme wordt bij vrouwen veel minder goed herkend dan bij mannen. Het uit zich anders en vrouwen kunnen symptomen vaak beter camoufleren, wat leidt tot uitputting en psychische problemen Vrouwen worden dan ook vaak laat en verkeerd gediagnosticeerd, met alle gevolgen van dien. 

Voor dit belangrijke thema heeft de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) vorig jaar een Expertgroep Vrouwen met Autisme (EVA) opgericht. Kernleden Lianne Greftenhuis en Rianne Jansen vertellen vanuit hun expertise, persoonlijke ervaringen en levensmissie bij Ixta Noa meer over dit vaak verkeerd begrepen onderwerp. 

Het eerste deel van de avond is informatief om een beter begrip over dit onderwerp te geven. In het tweede deel van de avond is er ook mogelijkheid voor interactie. Buiten de EVA zullen ook ervaringsdeskundigen vanuit Ixta Noa Nikki en Miriam hun ervaringsverhaal delen. 

Er is veel ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen zodat er samen tot meer begrip gekomen kan worden.


ixtanoa.nl/regio-zutphen