Volkskerstzangdienst in de Walburgiskerk

Volkskerstzangdienst in de Walburgiskerk

ZUTPHEN - Op vrijdagavond 23 december houden een aantal Zutphense kerken een volkskerstzangdienst. Vanwege de coronapandemie heeft deze gedurende enkele jaren niet meer plaatsgevonden. De dienst wordt gehouden in de Walburgiskerk en de aanvang is 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

De leiding van deze avond is in handen van dominee Wim de Bruin, legerpredikant op vliegbasis Leeuwarden. Het thema van de meditatie is 'Welkom Terug'. Verder wordt er in deze dienst veel gezongen, met name de kerstliederen die iedereen kent. Medewerking aan deze avond wordt verleend door het Christelijk Gemengd Koor 'Halleluja' uit Doetinchem, onder leiding van Wilbert Berendsen. Het orgel wordt bespeeld door Erik Bakker, en het koororgel door Joline Stockhorst. Trompettist is Lukas Ebbers en de hobo wordt bespeeld door Bertjan Assink. Een ieder is van harte welkom in deze dienst als voorbereiding op het komende kerstfeest.

Tevens staan de Zutphense kerken op zaterdag 17 december met een stand op de Kerstmarkt. Er zal aan de bezoekers een pakket worden uitgedeeld met een kerstboodschap en verpakte krentenwegge. In de stand is tevens de mogelijkheid om boeken en cd’s aan te kopen.