Sport-Roefelen en Open dag van sportpark Zuidveen. Foto: PR

Sport-Roefelen en Open dag van sportpark Zuidveen. Foto: PR

Sportaanbieders houden samen open dag op Zuidveen en kinderen Sport-Roefelen

ZUTPHEN - Zondag 25 september hebben basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met groep 8 kunnen Sport-Roefelen in heel Zutphen en gingen naar de Open dag van sportpark Zuidveen, waarbij de verenigingen hun aanbod hebben gepresenteerd, georganiseerd door de buurtsportcoaches van het Zutphens sport- en accommodatiebedrijf. Zo’n tweehonderd geïnteresseerden - van jong tot oud - kwamen op de tweede open dag af en dat is een verdubbeling van vorig jaar! 

Roefelen is een Vlaams woord, dat ontdekken of snuffelen betekent. In groepjes van vier maakten de kinderen kennis met de sportwereld van Zutphen en Warnsveld. Dit jaar konden kinderen kiezen uit Hockey, Zeilen, Zwemmen, Waterpolo, Survivalparcours bij de IJsselslag, Tafeltennis, Schermen, Outdoor Zutphen, Judo, Korfbal, Circus, Volleybal en Dans van Mars Bentum. Elk groepje kinderen deed mee aan drie verschillende sportworkshops.
De open dag op sportpark Zuidveen is georganiseerd met verschillende clinics en demonstraties. Naast het sportieve aanbod was er ook aandacht voor de gezondheid. Vitanos heeft de deelnemers wegwijs gemaakt, zodat zij zelf een gezond hapje konden maken. Vanuit promotie programma #WijkFun werd aan alle deelnemers een bidon uitgereikt. De open dag staat niet op zichzelf: de sportverenigingen trekken gezamenlijk op om hun sportpark te verbeteren. De komende periode wordt een calisthenics park aangelegd en een bootcamp ronde om de vijver gecreëerd.