Succesvolle bijeenkomst Dorpsraad over verkeer

WARNSVELD - Met een zaal vol belangstellenden was donderdagavond 22 september in het Warnshuus bij de thema-avond 'verkeer’ van Dorpsraad Warnsveld een succes. 

De avond was georganiseerd omdat de Dorpsraad regelmatig opmerkingen krijgt over de inrichting van bepaalde straten in Warnsveld. 

De verkeersambtenaar van de gemeente Zutphen was aanwezig om te vertellen wat je kunt doen bij vervelende situaties als te hard rijden in je buurt en wat te doen als je straat als sluiproute wordt gebruikt.  

Ook ging hij in op de verkeerssituaties die door inwoners van Warnsveld waren ingezonden naar aanleiding van de oproep in Contact. De Dorpsraad begreep dat het niet eenvoudig is om bestaande verkeerssituaties aan te passen. Want hoe gevaarlijk is een verkeerssituatie nu eigenlijk, hoeveel meldingen van schade worden er gemaakt? En welke oplossingen zijn er mogelijk? Vanzelfsprekend speelt geld een belangrijke rol en moet er gekozen worden welke situatie voorrang heeft boven andere. 

De aanwezigen hebben duidelijk gemaakt welke verkeerssituatie wat hun betreft in Warnsveld zo snel mogelijk aandacht verdient. In het algemene deel van de bijeenkomst werd er nog een aantal suggesties gedaan om de veiligheid van voetgangers op straat te verbeteren. De Dorpsraad gaat hier mee aan de slag.